Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yen, Japonya Merkez Bankası'nın yarın para politikasında daha fazla gevşeme sinyalleri vereceği tahmin edilen 4-5 Ekim toplantısı tutanaklarını yayınlamasının öncesinde 16 önemli para biriminin hepsi karşısında geri adım attı.

Japon yeni, Panasonic Corp.'un şirket tarihinin en büyük 2. zararını öngörmesinin ardından euro karşısında 3. gününde de değer kaybetti. Avustralya doları, Çin'de resmi imalat endeksinin ilerlemeye işaret etmesi sonrasında 2 haftanın zirvesine tırmandı. G-7 ülkeleri paralarındaki oynaklık 5 yılın en düşüğüne geriledi.

Piyasada BOJ'un daha fazla parasal genişleme uygulayacağı beklentisinin devam ettiğinin altını çizen Nissay Asset Management Corp.'un sabit gelirli yatırım araçları baş portföy yöneticisi Shinji Kunibe, elektronik sektöründeki "berbat" kazançla ve ticaret açığındaki genişleme beklentilerinden ötürü yenin, beklenenden daha önce zayıflamaya başlayacağını söyledi.

Yen, euro karşısında son 2 günde yüzde 0.4 zayıflamasının ardından bugün de yüzde 0.4 değer kaybederek 103.75 seviyesine geriledi. Japon yeni, dolar karşısında da yüzde 0.3 düşerek 80.04 düzeyine indi. Euro/Dolar 1.2960 dolardan işlem gördü.

JP Morgan G7 Volatilite Endeksi dün yüzde 7.46 ile 2007 Ekim'den bu yana en düşük seviyesine işaret etti.