Advertisement

 THY Avrupa Ligi (C) Grubu'nda mücadele eden Anadolu Efes, deplasmanda Caja Laboral'i 76-64 yendi.

Maçın ilk dakikalarında öne geçen ve arka arkaya basketler bulan Caja Laboral, 6. dakikaya 15-7 üstün girdi. Daha sonra savunmada ve hücumda toplarlanan Anadolu Efes, ilk çeyreği rakibinin 4 sayı gerisinde 19-15 yenik tamamladı.

İkinci çeyrekte oyunda yavaş yavaş üstünlük kuran ev sahibi Caja Laboral, özellikle 15. dakikadan sonra farkı açmaya başladı. Anadolu Efes, ilk çeyrekte olduğu gibi toplamda 15 sayı atarken, savunmada verdiği zaaflardan 29 sayı yedi. Devre, Caja Laboral'ın 48-30'luk üstünlüğüyle sonuçlanırken, İspanyol takımından Oleson, Nocioli ve Cabezas öne çıkan isimler oldu.

3. periyotta savunmada etkili olan Anadolu Efes, ilk 4 dakikada rakibine sayı attırmayıp, hücumda bulduğu 6 sayıyla farkı 12'ye (48-36) kadar indirdi. Türk temsilcisi, 28. dakikada 53-44'lük skorla farkı 6'ya indirse de çeyrek 55-52 ev sahibi lehine sonuçlandı. Bu periyotta mükemmel bir savunma yapan Anadolu Efes, yediği 7 sayıya karşılık Farmar ve Semih'in etkili oyunlarıyla rakibine 22 sayı attı.

Maçın son periyoduna büyük moralle giren Anadolu Efes, 31. dakikada Batista'dan gelen basketlerle maçta ilk kez öne geçti: (55-57). Bu dakikadan sonra üstünlüğünü elden bırakmayan Anadolu Efes, 37. dakikaya gelindiğinde, İspanyol takımı karşısında farkı 10 sayıya (59-69) kadar çıkardı. 18 sayılık farkı kapatan Anadolu Efes, maçı 12 sayı farkla 76-64 kazandı.

Anadolu Efes'in maçı kazanmasındaki en önemli etken, 3. periyottan itibaren yaptığı başarılı savunma oldu. Ev sahibi Caja Laboral, 1. devrede 48 sayı atmasına rağmen, 2. devre toplamda sadece 16 sayı bulabildi.

Anadolu Efes, Caja Laboral deplasmanında aldığı galibiyetle grubundan çıkma yolunda çok önemli bir adım attı.

Salon: Buesa Arena

Hakemler: Guerrino Cerebuch (İtalya), Milijove Jovcic (Sırbistan), Joseph Bissang (Fransa)

Caja Laboral: Heurtel 2, Oleson 10, Lampe 5, Nemja Bjelica 8, San Emeterio 2, Nocioni 11, Cabezas 12, Milko Blejica 2, Causeur 7, Pleiss 5

Anadolu Efes: Farmar 18, Semih Erden 9, Lucas 6, Savanoviç 7, Sinan Güler 2, Vujacic 7, Kerem Gönlüm 10, Batista 9, Kerem Tunçeri 2, Shipp 6

1. periyot: 19-15

Devre: 48-30

3. periyot: 55-52

-Mahmuti: ''Bu, çok önemli bir galibiyet''-

Anadolu Efes Basketbol Takımı Başantrenörü Oktay Mahmuti, THY Avrupa Ligi'nde deplasmanda Caja Laboral karşısında alınan 64-76'lık galibiyeti ''Çok önemli'' diye niteledi.

Mahmuti, maçın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Çok zor bir deplasmandı. İlk devre kötü, içeriksiz oynadık. Top kaybı ve savunmada çok basit hatalar yaptık. İlk devre yumuşak savunma yaptık'' dedi.

İkinci yarı skora bakmaksızın oynamak ve baskı kurmak gerektiğine inandıklarını ifade eden Mahmuti, ''İkinci devre kurduğumuz baskıyı hiç azaltmadık ve hep onların üzerinde tuttuk. Bu da bize öz güven verdi. Maçın kazanılmasını sağlayan savunma oldu'' diye konuştu.

Mahmuti, THY Avrupa Ligi'nde henüz 4 hafta geçmesine rağmen deplasmanda kazanmanın önemli olduğuna işaret ederek, ''Bence en zor ve en dengeli gruptayız. Çok zor, çekişmeli maçlar geçiyor. Yeni galibiyetler ekleyebilirsek o zaman bu maçta alınan galibiyetin önemi ortaya çıkacak'' değerlendirmesini yaptı.

Savunmadaki etkili oyunu ve 18 sayıyla maçın yıldızı olan Farmar ile ilgili soruyu da yanıtlayan Mahmuti, ''Farmar veya diğerleri, bugün herkes rolünü en iyi şekilde yapmaya çalıştı. Hiçbir zaman kişileri konuşmayı sevmem. Tabii ki bazı özellikleri olan oyuncuları ön plana çıkarmamız gerekiyor ama diğerleri de çok büyük performans gösterdiler. Dolayısıyla takım olarak bir kazanıyoruz, kişilerle değil'' ifadesini kullandı.

Anadolu Efes Basketbol Takımı Genel Menajeri Engin Özerhun da şöyle konuştu:

''Bana göre, ikinci devrede Semih ve daha sonra onun yerine oyuna giren Batista takıma değişik katkılar sağladı. Beklentilerin ötesinde oynadılar. İkinci yarıda çok etkili oldular ve galibiyeti getiren faktörlerin başındaydılar. Diğer oyuncuları da unutmamak lazım. Çok zorlu bir deplasmandan galibiyet çıkarmak, 18 sayı geriden gelip farkla galip gelmek, bizim için çok büyük avantaj sağlayacak.''