Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisseleri ve euro, Yunanistan'ın bir kurtarma yardımı alamayacağı endişeleri ve ABD'de başkanlık seçimi için oy kullanılması hazırlıklarına başlanmasıyla neredeyse iki ayın en düşük seviyesinden işlem gördü. Alman tahvil faizleri sıfırın altına indi.

Stoxx Europe 600 Endeksi Londra saatiyle 11:27'de yüzde 0.6 düşerken, HSBC Holdings Plc yüzde 1.2 geriledi. Standard & Poor's 500 Endeks vadelileri kazanç ve kayıplar arasında git gel yaşadılar. Euro ise 1.2778 dolara gerileyerek 11 Eylül'den bu yana en düşük seviyeyi gördü. Almanya'nın iki yıllık tahvil faizleri yüzde eksi 0.014'e düştü ve 6 Eylül'den bu yana ilk kez negatife indi. Bakır ise yüzde 0.8 değer kaybetti.

Yunan Başbakanı Antonis Samaras bu haftayı, yardım fonunu alabilmek için siyasi destek kazanmaya çalışmakla geçirecek. ABD seçmenleri ise yarın Barack Obama'ya 4 yıl daha görev süresi tanımak veya Cumhuriyetçi Mitt Romney'i seçerek gidişatı değiştirmek arasında karar verecekler. Ekonomistler, bugün açıklanacak bir rapor öncesi ABD'de hizmet endüstrisinin geçtiğimiz ay büyük ihtimalle büyümeye devam ettiğini belirttiler.

BNP Paribas Fortis sabit gelir araştırma direktörü Philippe Gijsels, "Yunanistan konusunda hala bir çözüm olmamasından dolayı biraz mutsuzluk var. Öte yandan seçimler de var. Bunlar biraz kar alımına yol açıyor. Seçimlerin aradan çıkması ve Yunanistan konusunda bir karar verilmesi sonrası büyük ihtimalle pozitif piyasalar göreceğiz" dedi.