Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Süper kasırga Sandy'nin ardından Doğu Sahili'nde teslimatın yeniden başlaması ile petrol yaklaşık iki günün yükseğinde seyrediyor. Dünyanın en büyük petrol tükseticisi ABD'de kazançlar ise başkanlık seçimlşerinin öncesinde sınırlı kalıyor.

Petrol vadelileri dün yaklaşık dört ayın düşüğünden yükselmesinin ardından pek fazla değişim göstermeden seyrediyor. ABD Sahil Güvenliği'ne göre 15 tanker bu hafta New York Rıhtımı'na varacak.  Phillips 66, New Jersey Bayway rafinerisindeki operasyonlarına iki ya da üç hafta içinde başlayabileceğini açıkladı. ABDli seçmeler bu hafta yola Barack Obama ile devam mı edeceklerine yoksa Mitt Romney'i mi başa getireceklerine karar verecekler. 

Singapur IHS Consultingyöneticisi Victor Shum, konuyla ilgili "Piyasa ABD başkanlık seçimi için nefesini tuttu, bekliyor. Fiyatlama mevcut seviyeden destekleniyor. ABD Doğu Sahili toparlanıyor ve rafineriler de yeniden üretime geçiyor; fakat petrool fiyatlarında herhangi bir belirgin artış beklemiyorum çünkü talep hala daha düşük seviyesinin koruyor." yorumunda bulundu.

NYMEX elektronik işlemlerdeki Aralık vadeli ham petrolün varili 1 sent düşüşle Singapur'da yerel saatle 12.31'de 85.64 dolardan alıcı buldu. Kontrat dün 79 sent artışla 85.65 dolardan işlem gördü. Fiyatlar bu yıl yüzde 13 aşağıda seyrediyor.

Londra'daki ICE Vadeli İşlemler Avrupa Borsası'ndaki aralık vadeli brent petrolün varili pek fazla değişim göstermeyerek 107.73 dolardan işlem gördü. Avrupalı kontratın Batı Teksas'ın kontratına farkı 22.09 dolar oldu.