Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisselerinin çoğunluğu değerlenirken, MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'ndeki fiyat dalgalanmaları 2006'dan bu yana en düşük seviyesine işaret etti. Çin hisseleri 1 haftanın en sert düşüşünü kaydetti.

SapuraKencana Petroleum Bhd., Seadrill Ltd. ile anlaşmasının ardından yüzde 6.3 değer kazandı. İlaç üreticisi Cipla Ltd., ABD'den ihracat izni kazanması üzerine rekor seviyeye çıktı. Şanghay Bileşik Endeksi, bu hafta Komünist Parti'nin liderlik değişimi için toplanmasının öncesinde yüzde 1.5 geriledi. China Agri-Industries Holdings Ltd. son 1 yılın en sert düşüşüne işaret etti.

Değer kaybeden her 9 hisseye karşılık 11 hissenin değer kaybettiği MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.1 kazançla 1,001.93 puana yükseldi. Endeksin 30 günlük volatilitesi 8.3 puana gerilyerek Ocak 2006'dan bu yana en düşük seviyesini kaydetti. Çin'de Mart'ta Cumhurbaşkanı olacağı tahmin edilen Xi Jinping, 3 yılın en düşüğünde seyreden bir ekonomi devralabilir.

Havada çok fazla belirsizliğin olduğuna dikkat çeken BDO Unibank Inc.'in yatırım yöneticilerinden Fitzgerald Aclan, yatırımcıların Çin'deki liderlik değişiminin sıkılaştırma önlemlerini devam mı ettireceği, yoksa genişleme önlemlerine mi döneceği konusunda belirsiz olduğunu söyledi.

Filipin Borsası, enflasyonun 4 ayın en düşüğüne gerilemesinin ardından yüzde 0.1 kazanarak 2. gününde de yükseldi. Filipin'in en büyük ikinci bankası Metropolitan Bank&Trust Co., Deutsche Bank AG'nin notunu teyit etmesi üzerine 4. gününde de ralli yaptı.