Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Bölgesi maliye bakanları borç krizinin çözümüne yönelik adımlarını savunurken, Avrupa Birliği'nin en üst düzey ekonomi komiseri Olli Rehn, Euro liderlerinin önümüzdeki hafta Yunanistan'ın borç anlaşmasına ilişkin sorunların çözülmesi gerektiğini söyledi.

Meksika'daki G-20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları toplantısında konuşan AB Ekonomik ve Mali İşler Komiseri Rehn dün Euro Bölgesi Maliye Bakanları'nın Brüksel'de 12 Kasım'da yapacağı toplantıda anlaşmasının sağlanması gerektiğini savundu. Rehn'den önce konuşan G-20 üyesi bir Avrupa ülkesi yetkilisi, liderlerin oy çoğunluğu bulamayabileceğini belirterek, 12 Kasım tarihine yetişmeyebileceğini söylemişti.

Yunanistan, bütçe açığını kontrol altına alma konusunda daha fazla çaba göstermesi için baskı altında bulunuyor. Yunanistan'daki daha fazla kemer sıkma karşısındaki siyasi direnç ve ekonomik çöküşün ülkenin borç/GSYH oranını 2020'ye kadar yüzde 120'ye çekmesine yönelik çabalarını sabote etmesinden ötürü kurtarma paketinin ödemelerini almak için yalnızca bu yeterli olmayacak.

"12 Kasım'a kadar borç yükünün nasıl aşağı çekileceği konusunda anlaşmamız lazım" diyen Rehn, toplantıda uzlaşma sağlanacağından emin olduğunu belirtti.

Yunanistan Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu'ndan  2010'dan bu yana 240 milyar euroluk dış yardım aldı.