Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, Çin bankalarının ralli yapmasıyla son beş günde ilk kez yükselerek gösterge endeksini iki ayın en düşük seviyesinden yukarı doğru taşıdı.

Güney Kore wonu, işsizliğin düşmesi ve merkez bankasının ekonomik toparlanma beklediğini söylemesinin ardından güçlendi.

China Construction Bank Corp., Hong Kong işlemlerinde yüzde 3.2'lik tırmanış gerçekleştirdi. Drake & Scull International PJSC ise Dubai işlemlerinde 6 haftanın en büyük çıkışını gerçekleştirdi. Rusya'nın doğalgaz ihracatçısı, OAO Gazprom BASF SE'nin Wintershall AG bölümüyle varlık swapına girmesinin ardından Temmuz 2009'dan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi 4 günlük düşüşüne ara vererek Londra saatiyle 12:02'de yüzde 0.3 yükseldi ve 985.27 puana çıktı. Hang Seng China Enterprises Index ise yeni liderlerin arasından seçileceği Merkezi Komünist Komitesi'nin duyurulmasının ardından yüzde 1.7'lik bir ralli gerçekleştirdi. Brezilya'nın Bovespa endeksi yüzde 0.4 düşerek, dünün kazançlarını biraz sildi. Bloomberg tarafından görüşü alınan 33 analiste göre Polonya istatistik ofisinin Ekim ayında enflasyonun yavaşladığını söyleyeceğini belirtti.

Raiffeisen Capital Management gelişen piyasa hisseleri direktörü Angelika Millendorfer, "Ekonomik performans konusunda öyle görünüyor ki büyümedeki düşük nokta gelişen piyasalarda atlatıldı ve ülkelerde ekonomik çıkışa yönelik gittikçe artan işaretler var" dedi.