Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İsrail merkez bankası başkanı Stanley Fischer, kendisiyle gerçekleştirilen bir röportajda İsrail ekonomisinin önümüzdeki sene yüzde 3'ten daha fazla büyüyerek beklentileri aşabileceğini ifade etti. Fischer, en son gelen işaretlerin, merkez bankasının Ekim ayı sonunda faizlerde kısıntıya gitme kararı almasıyla eskiye göre "daha pozitif" olduğunu belirtti.

"İki ay önce iş sektöründe geniş bir kötümserlik vardı" diyen Fischer, "geçtiğimiz bir kaç ay boyunca önümüzdeki yıl yüzde 3'ü yakalayamayacağımız konusunda bazı endişelerimiz vardı. Şu anki duruma göre denge aşağı eğimden yukarı eğime doğru değişiyor" ifadelerini kullandı.

Israil Merkez Bankası (Bank of Israel) Ekim ayında tıpkı güney Kore ve Brezilya merkez bankalarında olduğu gibi faiz oranlarını indirmeyi tercih ederken, Eylül 2011'de yüzde 3.25 olan faiz oranı şimdi yüzde 2'ye inmiş durumda.

İsrail resmi istatistik kurumundan yapılan açıklamaya göre ekonomik büyüme bu yıl yüzde 3.5'e düşerek 2011 yılının yüzde 4.6'lık oranının altında kalacak. Fischer'ın faiz indirimine gitme kararı bir çok ekonomisti şaşırtmış görünüyor.