Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Dünya Altın Konseyi'nin raporuna göre Çin'in ekonomik büyümesindeki yavaşlamadan dolayı yatırımı kesmesi ve mücevher alımını azaltması ile altın talebi üçüncü çeyrekte bir yıl öncesine göre yüzde 11 geriledi. 

Londra merkezli endüstri grubunun açıklamasına göre küresel yatırımın yüzde 16 gerilemesi ve mücevher talebinin yüzde 2 düşmesi ile küresel talep üçüncü çeyrekte 1,084.6 metrik tona gerilerken rakam bir yıl önce ise 1,223.5 tondu. 2011'in en büyük altın tüketicisi olan Hindistan ise üst üste iki çeyrek Çin'in üstünde olmayı sürdürdü. Bununla birlikte Konsey, Çin'in bu yıl yıllık bazda altın tüketiminde birinci sıraya oturacağını tahmini koruyor. Konsey buna gerekçe olarak iki ülke arasındaki altın tüketimi farkının bir önceki çeyreğe göre daralmasını gösteriyor.

Japonya'dan ABD'ye merkez bankalarının ülke ekonomilerini desteklemek adına teşviğe gitmeleri ile altın, üst üste 11 yıllık kazancın ardından  kazancını 12. yıla taşımaya hazırlanıyor ve yatırımcılar da ETF'deki altın varlıklarını artırma yönünde tercihtre bulunuyor.