Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Tencent Holding Ltd.'ın kârının beklentinin altında kalması ve Çin'in yeni nesil liderlerini açıklaması sonrasında gelişen piyasalar endeksi 6. gününde geriledi.

Çin'in en büyük internet şirketi Tencent bir yılın en sert düşüşünü kaydetti. MSCI Inc.'in Dongkuk Steel Mill Co. ve Inotera Memories Inc.'in Borsadan çıkarılacağını söylemesinin ardından Dongkuk 8 yılın en düşüğüne, Inotera da rekor düşüğe geriledi. Satışlarının yüzde 27'sini ABD'de gerçekleştiren Samsung Electronics Co., ABD'deki bütçe tartışmaları endişesi üzerine 3 haftanın en düşüğüne geriledi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.6 gerileyerek, 12 Temmuz'dan bu yana en uzun süreli düşüşüne işaret etti. Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 1.4, Şanghay Bileşik Endeksi de yüzde 0.6 düştü.

"En önemli olan ve piyasalarda rol oynayan, bu liderlerin vaad ettiği politikalar" diyen Citigroup Inc.'in baş Asya stratejisti John Woods, ekonomik ve banka reformlarında devamlılık olursa, bunun piyasaları için olumlu olacağını söyledi.

Xi Jinping ve Li Keqiang bugün Politbüro Daimi Encümeni'nin elit üyeleri arasına katıldı. Çin'in yeni liderleri, ülkenin en büyük iki ticaret ortağı ABD ve Avrupa Birliği'nde geride kalan büyümenin arasında sıkışmasından ötürü 1999'dan bu yana en düşük hızında büyümüş olan bir ekonomiyi devralıyor.