Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL



Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, hükümetin bütçe açığını azaltma çabaları arasında ve Avrupa'daki borç krizinin etkisiyle ekonomisi yavaşlamaya devam eden İngiltere'nin Aaa notunun önümüzdeki yılın başında değerlendirileceğini açıkladı.

Moody's, özel ve kamu sektörleri borç yüklerini azaltırken, İngiltere'deki ekonomik toparlanmanın tahminlerden yavaş olacağını söyledi. Reyting kuruluşu Londra hükümetinin Aralık'ta yayınlayacağı Sonbahar Raporu'nun mali konsolidasyon hızı, büyüme görünümü ve borç oranlarında istikrar ve düşüş sinyallerine ilişkin bilgiler verebileceğini ifade etti.

Moody's'in negatif görünümünün, bir miktar da hükümetin mali konsolidasyon sağlama ve borçlarını azaltma çabalarının, daha düşük büyüme beklentilerine neden olacağı endişesinden kaynaklandığına dikkat çeken Moody's analisti Sarah Carlson, "Büyüme görünümü, Euro Bölgesi'nde devam eden borç krizinden kaynaklanan riskleri de değerlendirmeye katıyor" dedi.

Bank of America Merrill Lynch'in endekslerine göre İngiliz hazine tahvilleri Kasım'da yüzde 0.5 değerlendi ve 3 ay üst üste kaydettiği düşüşü sonlandırmaya hazırlanıyor. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan tahmini, ülke ekonomisinin bu yıl yüzde 0.3 daralacağını, 2013'te ise yüzde 1.1 büyüyeceğine işaret ediyor.

Moody's 13 Şubat'ta İngiltere'nin kredi notunun görünümünü negatife çekmesinin ardından İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mervyn King'in aynı ayın ilerleyen zamanlarda, "not görünümü indiriminin piyasalar ve borçlanma maliyetleri üzerinde hiçbir etkisinin olmadığını" söylemişti.