Advertisement

Spor Toto Süper Lig'de Kasımpaşa Akhisar Belediyespor'u deplasmanda 2-0 yendi.

7. dakikada Kenan'ın yaptığı ortada, ceza alanı içerisinde bulunan Sertan topa vuramadı. Meşin yuvarlak auta gitti.

14. dakikada Kasımpaşa atağında Uche'nin sert şutunda top direğe çarparak dışarı çıktı.

17. dakikada Anıl, ceza alanı girişinde Sertan ile verkaça girdi. Kaleci ile karşı karşıya kalan Anıl'ın şutunda, kalecinin bacağına çarpan top, defans tarafından uzaklaştırıldı.

41. dakikada Özer'in ceza alanı önünden kullandığı serbest vuruşta, meşin yuvarlark baraj yapan oyuncuların arasından geçerek az farkla auta gitti.

43. dakikada Anıl'ın kullandığı köşe vuruşunda kale çizgisi önünde bulunan Sonko, gelen hava topunu değerlendiremedi.

Bu arada, maçın ilk 30 dakikasını, Manisa'da bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da izledi.

53. dakikada Akhisar Belediyespor atağında Mustafa'nın yaklaşık 30 metreden attığı sert şutunda meşin yuvarlak kaleci Isaksson'da kaldı.

61. dakikada Emrah'ın sağ kanattan ortasında arka direkte bulunan Mustafa yükselerek topa kafayla vurdu. Kaleci Isaksson yatarak topu kurtardı.

66. dakikada orta sahadan aldığı topla ceza alanı önüne gelen Hakan, kaleye sert vurdu. Meşin yuvarlak kaleci Oğuz'da kaldı.

68. dakikada Anıl'dan aldığı pasla ceza alanına giren Kenan'ın sert şutunda top üstten auta gitti.

72. dakikada Kasımpaşa atağında ceza alanı içerisine giren Uche'nin ortasında Özer'in kafa vuruşunda top ağlara gitti: 0-1

85. dakikada Kasımpaşa'nın kontratağında Djalma, ceza alanı dışından kaleye aşırtma vuruş yaparak, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 0-2

87. dakikada yine Djalma'nın aşırtma vuruşunda, üst direkten dönen top kalecide kaldı.

Stat: 19 Mayıs

Hakemler: Kuddusi Müftüoğlu, Nihat Mızrak, İsmail Şencan

Akhisar Belediyespor: Oğuz, Çağdaş, Kenan, Anıl, Sertan (Dk. 58 Ahmet Cebe), Emin (Dk. 75 Lima), Uğur, Sonko, Mustafa, Emrah, Mehmet (Dk. 69 Sani)

Kasımpaşa: Isaksson, Yalçın, İlhan, Uche (Dk. 81 Zdravkov Sarmov), Özer, Kerem, Ernst, Djalma, Abdullah, Abdurrahman, Hakan (Dk. 71 Hüseyin)

Sarı kartlar: Dk. 76 Hüseyin (Kasımpaşa), Dk. 88 Yalçın (Kasımpaşa)

Goller: Dk. 72 Özer, Dk. 85 Djalma (Kasımpaşa)

-Hamzaoğlu: ''Biraz daha dikkatli olmak zorundayız''-

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, iyi oynayan taraf olduklarını belirterek, ''Biraz daha dikkatli olmak zorundayız'' dedi.

Maçın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Hamzaoğlu, iyi mücadele etmelerine rağmen golü bulamadıklarını dile getirdi.

Hamzaoğlu, gole kadar iyi oynadıklarını belirterek, ''Ama golden sonra oyunu skora çevirecek direnci gösteremedik. Maça iyi başladığımızı düşünüyorum. İlk yarıda ataklarımız var, ikinci yarıda da aynı şekilde. Top bizdeyken golü bizim atacağımızı düşündüğümüz anda gelen bir atakta gol yedik. Gol, maç içerisindeki umutlarımızı kırdı. Yapacak bir şey yok. İyi oynamamış olsak çok farklı şeyler söyleyebiliriz, ama iyi oynadık. Biraz daha dikkatli olmak zorundayız. Maçla ilgili söyleyecek fazla bir şey yok'' diye konuştu.

Akhisar Belediyesporlu oyuncu Sani, oyuna çok iyi başladıklarını ve birçok pozisyon bulduklarını ifade ederek, ''Ama şanssızdık. Puan alamadığımız için üzgünüz'' diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Akhisar Belediyesporlu Mehmet Yılmaz ise futbolun 3 neticeli olduğunu vurgulayarak, golü bulamamanın stresi de beraberinde getirdiğini söyledi.

-Arveladze: ''Galip geldiğimiz için çok mutluyuz''-

Kasımpaşa Teknik Direktörü Şota Arveladze ise sergilenen oyundan memnun olduğunu belirterek, ''Galip geldiğimiz için çok mutluyuz'' dedi.

Arveladze, şöyle devam etti:

''Kontrollü bir maç oldu. Ondan sonra iki hoca da hamleyi düşünmeye başladı. Akhisar bizden önce hamle yaptı. Biz sahada daha fazla baskı yedik, karşılık verince ilk golü bulduk. Daha sonra oyun değişti ve pozisyon vermedik. Çok zor bir lig, her hafta bunu gösteriyor. Galip geldiğimiz için çok mutluyuz'' diye konuştu.

Kasımpaşalı oyuncu Hüseyin Kala, iyi mücadele ettiklerini, fazla pozisyon bulamadıklarını, gelecek hafta daha üst sıralara çıkmayı hedeflediklerini ifade etti.

Elyasa Süme ise dengeli bir maç olduğunu, her iki takımın da iyi mücadele ettiğini, galip geldikleri için mutlu olduklarını belirtti.