Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, ABD Başkanı Barack Obama'nın  Kongre ile yeni bütçe konusunda anlaşacağına inandığını söylemesinin ardından değer kazandı. Gösterge endeks son üç ayın en düşük seviyesinden yükseldi. ABD endeks vadeli kontratları ve Asya hisseleri de yükseldi.

Piyasa değeri açısından Avrupa'nın en büyük bankası  HSBC Holdings Plc, Ping An Insurance (Group) Co.'daki payını satma konusunda görüşmelerini sürdürdüğünü kaydetmesinin ardından yüzde 1.3 prim yaptı. BP Plc, 3.7 milyar sterlinlik (5.9 milyar dolar) geri alım planladığı yolundaki haberin ardından yüzde 2 değer kazandı. ING Groep NV, Avrupa Komisyonu'nun bölgedeki sigorta faaliyetlerini satması için daha fazla zaman vermesinin ardından yüzde 2 değerlendi.

Gösterge endeks Stoxx Europe 600, yüzde 0.8 yükselerek Londra saati ile 08:30'da 264.9 puana çıktı ve üç günlük düşüşünü tersine çevirdi. Aralık vadeli Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.3 artarken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.9'luk bir ralli gerçekleştirdi.

Capital Spreads traderı Jonathan Sudaria, "Avrupa hisse senedi piyasaları, ABD'de mali uçurum sorununun çözüleceği beklentisi ile yükseliyor" dedi ve "Piyasalar mali uçurum konusunda bir çıkmaz bekliyordu, ancak daha önce fiyatlardıkları bu durum somutlaşmadı" şeklinde görüş bildirdi.

S&P 500 Endeksi 16 Kasım Cuma günü, Temsilciler Meclisi Sözcüsü John Boehner'in, Obama ile yapıcı bir bütçe görüşmesi yaptığını ve artan hükümet gelirleri ve bununla birlikte, harcama kısıntılarını kabul edeceğini söyledi.

Obama, 3 Asya ülkesini ziyareti sırasında, Bangkok'ta, "Mali durumumuzu çözebileceğimize inanıyorum" dedi.