Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

AB maliye bakanlarının Yunanistan yardımında anlaşamaması gelişen piyasalar endeksini aşağı taşıdı. Gelişen piyasa hisseleri, ham madde üreticilerinin öncülüğünde düşüş kaydetti.

Satışlarının yüzde 23'ünü Avrupa'da kaydeden Kia Motors Corp. 3. gününde de değer kaybetti. China Resources Gas Group Ltd., hisse satışı üzerine son 3 yılın en sert düşüşünü kaydetti. Ayala Corp., rakibi ile şirket evliliği yapacağı düşüncesiyle yüzde 4.3 primlendi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.2 kayıpla 977.87 puana gerileyerek 2 gün süren kazanç dönemine son verdi. Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Juncker, Avrupa'daki maliye bakanlarının 26 Kasım'da tekrar toplanacağını söyledi.

Kurtarma paketi düğümünün Yunanistan ve Avrupa'nın kırılganlığını ortaya çıkardığını belirten BDO Unibank Inc.'in baş piyasa stratejisti JOnathan Ravelas, Avrupa'daki bu geri düşüşün, piyasalarda belirsizliğe neden olduğunu söyledi.

Tayvan'ın Taiex Endeksi yüzde 0.8 ve Güney Kore Kospi Endeksi yüzde 0.4 düştü. Şanghay Bileşik Endeksi 2 bin puanın altına gerilemesinin ardından enerji üreticileri ve finansal şirketlerin öncülüğünde yüzde 0.4 sıçradı. Filipin Borsası 2. gününde de rekora tırmandı. Bloomberg-JP Morgan Asya Dolar Endeksi yüzde 0.1 kayıpla 3 gündür ilk kez düştü. Malezya ringgiti ve Güney Kore wonu yüzde 0.2 değer kaybetti.