Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Brüksel'de toplanan politika yapıcıların borç krizine düşen Yunanistan için bir anlaşmaya varamamalarının ardından fazla değişiklik göstermedi. ABD endeks vadeli kontratları düşerken, Asya hisse senetleri değer kazandı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.2 düşerek, Londra saati ile 08:33'te 269.09 puana indi. Avrupa hisse senetlerinin gösterge endeksi, Avrupa Merkez Bankası ve Fed'den gelen yeni teşvikler ve beklenenden iyi çıkan ekonomik verilerin desteği ile, 4 Haziran'da gördüğü bu yılın en düşük seviyesinden yüzde 15 yükseldi. Aralık vadeli Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.3 düşerken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2'lik bir çıkış gerçekleştirdi.

Frankfurt'ta Close Brothers Seydler Research CEO'su Roger Peeters, "Şimdi piyasalar, gelecek haftanın başına kadar bitirilmeyecek gibi görünen Yunanistan konusundaki gecikmeden etkileniyor" dedi ve "Mantıki bir sonuç olarak, yatırımcılar çok daha sıkıntılı hale geliyor" şeklinde görüş bildirdi.

Brüksel'de 11 saatten daha fazla süren Yunanistan konusundaki toplantı, Almanya öncülüğünde kreditörlerin yeni para konulmasını ya da borç hafifletme önerisini reddetmesi ile birlikte sonuca varamadan dağıldı ve finans paketi konusunda bir anlaşma için en az 26 Kasım'daki bakanlar toplantısına kadar bekleneceği kaydedildi.

Almanya öncülüğünde kreditörler, taze para koyma ya da borç hafifletme önerilerini reddetmesi ile birlikte, Avrupalı maliye bakanları, 2014 yılında borcunun milli gelire oranının yüzde 190'a çıkması beklenen Yunanistan'a yardım için yeterli fonu biraraya getiremediler.