Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Petrol fiyatları, İsrail'de bir otobüste patlayan bombanın Ortadoğu'daki gerilimi daha da artıracağı şüphesiyle yükseldi. Euro, bölge maliye bakanlarının Yunanistan'ın borcunu azaltmaya yönelik bir anlaşmaya varamaması üzerine dolar karşısındaki kayıplarını azalttı.

West Texas Intermediate ham petrol vadelilerinin varil fiyatı yüzde 1 yükselerek 87.57 dolar oldu. Euro, gün içerisinde yüzde 0.6'ya varan düşüş yaşasada Londra saatiyle 11:55 itibariyle kayıplarını yüzde 0.1'e geriletti ve 1.2809 dolar oldu. Stoxx Europe 600 Endeksi ve Standard & Poor's 500 Endeks vadelileri çok fazla değişiklik göstermedi. Dolar, Japon ihracatında beklenmedik düşüşün yaşanmasıyla beraber Nisan ayından bu yana ilk kez 82 yene çıktı.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, İsrail ve Filistinli liderlerle bir ateşkes için görüşmelerde bulunurken, Tel Aviv'de bir otobüste patlayan bomba en az 10 kişiyi yaraladı. Avrupalı maliye bakanları, bugünkü konuşmaların sona ermesinin ardından 26 Kasım'da tekrar buluşacakken, Almanya öncülüğünde kreditörler Yunanistan'a yeni bir yardım veya borç silinmesi konusuna karşı çıkıyorlar. Bloomberg tarafından görüşülen ekonomistlere göre, bugün açıklanacak bir rapor işsizlik sigortası başvurularının 439,000'den 410,000'e düştüğünü gösterebilir.