Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Petrol fiyatları, Tel Aviv'de bir otobüste patlayan bombanın en az 10 kişiyi yaralamasının ardından İsrail ve Filistin arasında gerginliğin artacağı ve stoklara negatif etki yapacağı söylentisiyle yükseldi.

Petrol vadelileri, İsrail'in ticari merkezinde bulunan askeri ofise yakın yerde meydana gelen patlamadan sonra yüzde 1.3'e varan artışlar yaşadı. Fiyatlar, dün American Petroleum Institute tarafından açıklanan verilerde stokların son 3 haftada ikinci kez düştüğünün görülmesiyle de erken saatlerde yükseldi.

Saxo Bank A/S kıdemli trading menajeri Ole Hansen, "İsrail-Filistin durumundan yeni haberler gelinceye kadar yatırımcılar büyük ihtimalle geniş banttan trade etmeye devam edeceklerdir. Dün Ortadoğu'da ateşkese ilişkin umutlar çok ilerlemişti. Bu gerçeğe dönüşmedi" dedi.

Ocak vadeli ham petrolün varili 83 cent artarak New York Mercantile Exchange'de Londra saatiyle 13:38'de 87.58 dolardan işlem gördü. Kontrat dün 2.53 dolar düşerek 86.75 dolar olmuş ve 7 Kasım'dan bu yana en büyük düşüşü gerçekleştirmişti. Fiyatlar bu yıl yüzde 11 aşağıda seyrediyor.

Ocak vadeli Brent petrolün varili ise 1.37 dolarlık artışla ICE Futures Europe'da 111.20 dolardan işlem gördü. Avrupa gösterge ham petrolü ile West Texas Intermediate arasınadki fark 23.60 dolar oldu.