Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisseleri, Veolia Environnement SA, SAP AG ve otomobil üreticilerinin kaydettiği kazancın, Avrupalı maliye bakanlarının Yunanistan konusunda anlaşmaya varamamasının yarattığı havaya baskın gelmesiyle yükselişini 3. güne taşıdı.

Veolia Environnement yüzde 1.6'lık çıkış sergilerken, SAP AG yüzde 1.8 tırmandı. Fiat SpA ise yüzde 1.6 değer kazandı. Johnson Matthey Plc, ilk yarı karında düşüş açıkladıktan sonra yüzde 5.9 geriledi.

Stoxx Europe 600 Endeksi Londra saatiyle 16:32'de yüzde 0.2'lik yükselişin ardından 270.14 puandan kapandı. Endeks, 4 Haziran'da gördüğü yılın en düşük seviyesinin yüzde 16 üzerinde seyrediyor.

Baader Bank AG sermaye piyasaları araştırma direktörü Robert Halver, "Avrupa piyasaları Yunanistan konusunda en azından ufak bir çözüm için çok istekliler ve ABD'den gelen veriler o kadar fena değil. Bunlar piyasalar için bugün yeterli ve bir yıl sonu rallisinin başlangıcı olabilirler.

Bloomberg tarafından toplanan verilere göre Stoxx 600'de işlem gören hisselerin el değiştirme oranı 30 günlük ortalamanın yüzde 13 altında gerçekleşti.