Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ABD'de devam eden bütçe görüşmeleri ve mali uçurum tartışmalarında her iki parti üyeleri de pazarlıkların daha da ileriye gidebilmesi için ince ve dikkatli bir dil kullanmayı tercih ediyorlar.

Görüşmelerin tepesinde yer alan iki isim John Boehner ve Barack Obama dün bir araya gelirken, her iki liderin temsilcileri daha önce olduğu gibi bu görüşme hakkında da herhangi bir detay vermedi ve "iletişim ağları açık" demekle yetindi.

Görüşmelerle ilgili bilgisi olan Cumhuriyetçiler'den bir tanesi Obama ve Boehner'ın çalışanlarının iki liderin toplantısının ardından tekrar bir araya geldiğini belirterek herhangi bir ilerleme kaydedilmediğini belirtti.

Cumhuriyetçiler mümkün olduğunca az vergi artırımı sağlanmasını isterken, Demokratlar da kamu harcamalarında kesintiye gitmenin kendileri için hassas bir konu olduğunu belirtiyorlar. Uzmanların araştırmalarına göre iki partinin uzlaşmaya varabileceği nokta 1.2 trilyon dolarlık yeni gelir ve 1 trilyon dolarlık harcama kesintisi olabilir.

Floridalı Cumhuriyetçi Temsilci Dennis Ross, "Parametreleri ayarladık. Başkan'ın bir teklifi var ve bizim de bir karşı teklifimiz var. Ve buradaki parametreler içerisinde sanırım bir anlaşmaya varılabilir" ifadelerini kullandı.