Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, Almanya'da yatırımcı güveninin yükselmesi ve traderların Washington'daki bütçe görüşmelerinden haber beklemeleriyle yükselerek Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nin son bir ayın zirvesini daha da ilerleteceği sinyalini verdi.

American International Group Inc. New York'ta piyasa öncesi işlemlerde yüzde 1 yükseldi. Apple ise erken New York işlemlerinde yüzde 0.9 değer kazandı. Montana merkezli çelik üreticisi Stillwater Mining Co. yüzde 2.2 yükseldi.

Aralık vadeli S&P 500 kontratları New York saatiyle 07:32'de yüzde 0.2 tırmanarak 1,423.4 puan oldu. Gösterge endeksi, mali uçurum endişeleriyle Barack Obama'nın tekrar başkan seçildiği 6 Kasım'dan bu yana yüzde 0.7'lik gerileme kaydetti. Dow Jones'ta işlem gören vadeli kontratlar ise 34 puan artarak 13,221 puana ulaştı.

Frankfurt'ta bulunan Commerzbank AG hisse stratejisti Markus Wallner, "Mali uçurum görüşmelerinin bitmemesine rağmen piyasalar hala istikrarlı. Yatırımcılar biraz temkinli o yüzden de hacimler düşük" dedi.

S&P 500 Endeksi, Çin'den gelen ekonomik verilerin beklentileri aşmasıyla yüzde 0.1'den daha az yükseldi.