Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Mali uçurumu önlemeye çalışmak üzere bir araya gelen ABD Başkanı Barack Obama ve Temsilcileri Meclisi Başkanı John Boehner, karşılıkları olarak bütçe fikiri alış-verişi yaptılar.

Amerikan ABC News kanalına röportaj veren Obama, bütçe anlaşmasının sağlanacağı konusunda iyimser ve Cumhuriyetçiler'in en  varlıklı Amerikalılar'ın vergilerinin artırılması talebini kabul edeceğinden emin olduğunu aktardı.

Kongre'nin harekete geçmemesi hâlinde ABD'de Ocak ayının başında 600 milyar doların üzerinde vergi artışı ve otomatik harcama kesintisi devreye girecek.

Cumhuriyetçi bir kaynağın verdiği bilgiye göre Obama yönetimi yeni vergi kazancı talebini 1.6 trilyon dolardan 1.4 trilyon dolara indirdi.

Aynı kişi ve bir başka Cumhuriyetçi Kongre  yetkilisi Boehner'ın karşı teklifinin de daha önce sunduğu 800 milyar dolarlık vergi kazancının korunması, ancak vergi kesintilerinin sınırlanması şeklinde olduğunu söyletti. Kaynaklar, Boehner'in teklifinin, Beyaz Saray'daki "atalete" tepki olarak öncekinden çok fazla değişiklik içermediğine dikkat çekti.

Beyaz Saray resmi bir açıklamada bulunmadı.