Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Atina Hükümeti'nden bir yetkili, Yunanistan'ın, IMF ve Avrupa Birliği'nin kurtarma kredisi taksidi ödemesini serbest bırakması için gereken tahvil geri alımında hedef miktarı tutturduğunu söyledi.

Yunanistan Maliye Bakanlığı'ndan adını vermek istemeyen bir yetkili, yatırımcıların nominal değeri 31 milyar euroyu bulacak miktarda Yunan tahvilini geri sattığını açıkladı.

Yunanistan, Avrupa Birliği kurtarma fonundan aldığı 10 milyar euroluk krediyi, bu yılın başlarındaki, tarihin en büyük borç yapılandırmasında çıkardığı 30 milyar euroluk tahvili geri almak için kullandı. Yunanistan'a verilen uluslararası kurtarma fonları 2 seçimin yapıldığı ve resesyonun derinleştiği Haziran ayından bu yana dondurulmuştu.

Tahvil geri alımının başarılı bir şekilde tamamlandığını söyleyen Commerzbank AG analisti Christoph Weil, "Bu, bir sonraki kurtarma kredisi ödenmesi konusunda aylardır devam eden belirsizliğin sonu" dedi.

Avrupalı yetkililerden biri, Euro Bölgesi Maliye Bakanları tahvil geri alımlarını dün telekonferans görüşmesinde tartıştığını ve Yunanistan'ın kurtarma kredisi ödemesinin önünde başaçıkılamayacak hiçbir engelin kalmadığına kanaat getirdiğini aktardı. Yetkili, Euro maliye bakanlarının, kalan bazı ufak pürüzleri de 13 Aralık'ta Brüksel'de yapılacak zirveye bıraktığını söyledi.