Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Merkez Bankası'nın dünyanın en büyük ekonomisini desteklemek üzere daha fazla parasal genişleme açıklayabileceği spekülasyonu üzerine gelişen piyasa hisseleri 6. gününde de kazanç sağlarken, MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'ndeki fiyat dalgalanmaları 2005'ten bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Celltrion Inc., temettü ödemesi planladığını söylemesi üzerine yüzde 7.3 oranında ralli yaptı. Robinson Land Corp., Philippine Daily Inquirer'ın şirketin Manila'daki kumarhane ortaklığını anlaşmasını tamamlamak üzere olduğunu yazmasının ardından rekor düzeye tırmandı. PT Unilever Endonezya, daha yüksek isim hakkı ödemelerinin kazançlara zarar vereceği spekülasyonu üzerine dibe vurdu. Güney Kore wonu, Kuzey Kore'nin uluslararası arası ambargoları delerek bugün uzun menzillil roketi fırlatmasının ardından kazançlarını azalttı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.5 kazançla 1,039.27 puana çıkarak 3 Nisan'dan bu yana en yüksek seviyesine ve son 3 ayın en uzun süreli kazanç dönemine işaret etti. Bloomberg anketine katılan ekonomistler Fed Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) bugün aylık 45 milyar dolarlık aylık Hazine tahvili alımı açıklayarak bilanço tablosunu 4 trilyon dolara çıkarmasını beklerken, ABD Başkan Barack Obama da Cumhuriyetçi yasakoyucular ile mali uçurumun önlenmesinde ortak bir zemin bulmaya çalışıyor.

ABD'den daha fazla parasal genişleme hamlesi beklentisi ve bütçe görüşmelerine ilişkin iyimserliğin, yatırımcıları daha fazla risk almaya teşvik ettiğini ve gelişen piyasa hisselerini desteklediğini belirten ING Investment Management Korea Ltd.'ın yatırım genel müdürü Chung Yun Sik, yatırımcıların Kuzey Kore'nin roket fırlatmasından ötürü duydukları endişeden kurtulduğunu söyledi.