Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, politikacıların yıl sonuna kadar bütçe konusunda bir anlaşma kaydedemeyecekleri söylentisinin gittikçe büyümesiyle düştü ve Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nin son 5 haftanın en büyük düşüşünü genişleteceği sinyalini verdi.

S&P 500 Endeksi Mart ayı vadelileri Londra saatiyle 10:41'de yüzde 0.5 gerileyerek 1,419.4 puana indi. Dow Jones vadelileri ise 52 puanlık kayıpla 13,084 puan oldu. New York Borsası bugün Noel tatilinden dolayı New York saatiyle 13:00'da kapanacak.

S&P 500, Cumhuriyetçi temsilciler ve Başkan Barack Obama'nın 600 milyar dolarlık mali uçurumu engellemek için görüşmeleri sürdürmesiyle bu ay genelinde yüzde 1 kazanç sağladı. Kongre Bütçe Ofisi, mali uçurumun devreye girmesi durumunda ABD ekonomisini tekrar resesyona çekebileceği konusunda uyarıda bulundu. Gösterge endeksi bu yıl genelinde ise yüzde 14 ilerleyerek 2009'dan bu yana en büyük yıllık kazanca doğru ilerlemiş oldu.

Ofi Patrimoine Paris portfolyo yöneticisi Jacques Porta, "Mali uçurum, mali uçurum, mali uçurum... bir çok bilinmezlik var ortada. Siyasi bir çıkmazdayız. Her şey soğudu ve piyasa çok temkinli hale geldi" ifadelerini kullandı.