Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed'in kırık bir kemiği nasıl iyileştireceğini bilmeyen ya da bunu yapmaya isteksiz olan bir doktor gibi davrandığını ileri süren fon yöneticisi John Hussman, "Kemiği yeniden yapılandırmak konusunda hem yeteneksiz hem de isteksiz yaklaşıp, hasta iyileşinceye kadar ağızdan ağrı kesici vermeye devam ediyor" dedi.

Müşterilerine gönderdiği notta Hussman, kemiğinin, tedaviyle hiçbir bağlantı olmadan hastanın kendini ayağa kaldırmaya çalışmasıyla iyileşebileceğini, ancak bu kez de hastanın başka bir yerinde arıza çıkacağını söyledi.

Hussman, İşin en kötü yanının da herkesin bunu bir şekilde içten içe bildiğini, ancak kimsenin, "Bir şey yapacaksın değil mi?" sorusunun ötesinde bir ses çıkarmadığına dikkat çekti.

Ekonominin temellerinin ve düşük değerlemerin ayı piyasasının kalıcı olduğuna işaret ettiğini, ilerleme kaydedilmeden önce döngüsel bir ayı piyasasının görüleceğini ve o noktalarda piyasadaki riski kabul ettirecek fırsatların görüleceğini öngördü.

Husmman, en iyi fırsatların, değerlemelerde en ciddi düşüşlerin yaşandığı zamanlarda çıktığını, ardından da erken piyasa hamleleriyle sağlamlaştırıldığına dikkat çekti.