Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin Borsası, dün bu yılın kayıplarını silmesinin ardından teknik göstergelerin hisselerin aşırı alındığının sinyalini vermesi üzerine dalgalı seyir izledi.

Ülkenin en büyük otomobil üreticisi SAIC Motor Co. yüzde 3.2 kayıpla 7 gündür ilk kez düştü. Industrial&Commercial Bank of China Ltd., bankalar arasındaki kayıpları devam ettirerek yüzde 1.2 değer kaybetti. İmar şirketleri Poly Real Estate Group Co. ve Gemdale Corp., hükümetin şehirleşme planının konut taleplerini destekleyeceği spekülasyonu üzerine 3. gününde de değerlendi.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.1 kayıpla 2,211.06 puana geriledi. Endeks dün bu yıl kaydettiği yüzde 11'i bulan oranlardaki k kayıpları silerek 200 günlük hareketli ortalamasının üzerine çıktı. CSI 300 Endeksi bugün tüketici merkezli şirketlerin öncülüğünde yüzde 0.1 düşüşle 2,446.14 puana indi. Hong Kong borsası bugün tatil sebebiyle kapalı.

Ekonominin toparlanmayı sürdürmesi ve yeni liderlerin büyümeyi destekleyici reform sözü vermesiyle piyasadaki hızın hâlâ devam ettiğini savunan Zheshang Securities Co.'nun stratejistlerinden Wang Weijun, piyasanın bu seviyelerde bir miktar dalgalanabileceğini, ancak trendin yukarı yönlü olduğunu belirtti.

Şanghay Bileşik Endeksi'ndeki işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 70 üzerindeydi. Endeks 3 Aralık'ta 1,959.77 puan seviyesinden kaydettiği bu yılın en düşük kapanışından, yeni liderlerin ekonomik reformların parçası olarak şehir kalkınmasını destekleyeceklerini söylemesi üzerine yüzde 13 geri sıçradı.

Şanghay Bileşik Endeksi'nin 14 günlük RSI'si 72.8 puanda seyrediyor. 70 puan ve üzeri, trend değişikliği olabileceğine işaret ediyor.