Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kamuya ait elektrik santrallerinin giderek yaşlandığını kaydeden Yıldız, 1970'li yıllardan beri yapılan santrallerin tek tek elden geçirileceğini ve çevre şartlarına uygun hale getirileceğini bildirdi.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) sosyal tesislerinde enerji muhabirleriyle kahvaltıda bir araya gelen Bakan Yıldız, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Özellikle kömür santrallerinin rehabilitasyonu konusunda 6-7 yıldan beri devam eden süreci daha da güçlendirmek istediklerini belirten Yıldız, Afşin-Elbistan A santralinin 13 yıldır yargı sürecinde bulunduğunu, buradaki hukuki durumun da netleştirilmesinin ardından, santralın rehabilitasyonunun yapılacağını söyledi. Afşin Elbistan B'de hava temizliğiyle alakalı elde edilen çalışmaların mutlaka A santrali için de gerekli olduğunu vurgulayan Yıldız, ''Hukuki engelleri aştıktan sonra ve sağlam bir zemin oluşturduktan sonra 2013 yılının ikinci çeyreğinde bunu karara bağlamamış olmamız ve o gecikmeyi mutlaka telafi etmemiz gerekiyor'' diye konuştu.

Bölge halkının, çiftçisinin zarar görmemesi için şu anda Afşin-Elbistan A'yı çok çalıştırmak istemediklerine işaret eden Yıldız, ''Arkadaşlar önceki yıl 21 milyon liralık bir tazminat getirmişlerdi oradaki oluşan zarar için. Bu çiftçimizin hakkı, ödenmesi lazım geldiği konusunda arkadaşlara talimat verdim. Biz çevreye saygılı ve çevreyle beraber bu işleri yapacağız. Çevreye uygun olmayan projeler varsa mutlaka bu konudaki çalışmaları yapacağız'' dedi.

Bakan Taner Yıldız, Kerkük-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı'nda kapasiteyi artırmak için gerek Kuzey Irak gerekse Merkezi Irak hükümetiyle her zaman görüşmelere açık olduklarını belirterek, ''O boru hattı da daima açık olacak aktarım için'' dedi.