Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, ''Biz eski, şöhretli futbolcuları kabul eden teknik heyet değiliz. Böyle bir şey yok. Ben karar verirken Galatasaray'ın bundan sonraki geleceğini de düşünmek zorundayım'' dedi.

Devre arası hazırlık çalışmalarını Alanya'da sürdüren Galatasaray'ın Alanyaspor ile yaptığı hazırlık maçının ardından teknik direktör Terim, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

''Muhteşem bir yerde kamp yapıyoruz'' diyen Terim, kendilerine gösterilen ilgiden memnun olduklarını kaydetti. 4 günlük çalışmanın ardından kamp çalışmalarını Antalya'da sürdüreceklerini belirten Terim, bir hazırlık maçının ardından İstanbul'a gideceklerini bildirdi.

Bir gazetecinin transfer çalışmalarıyla ilgili sorusuna karşılık Terim, şunları söyledi:

''Kulüp başkanı Ünal Aysal ve yöneticiler bu konuda çalışıyor. Kendilerine birkaç isim verdim. Sayın başkanım isterse bunu açıklar. Takıma katkıda bulunacak oyuncuları transfer etmek istiyoruz, transfer yapmak için transfer yapmayacağız. Transferde sadece bugünü değil, geleceği de düşünüyoruz. Takıma fayda sağlayacak bir oyuncuya kesinlikle 'hayır' demem. Benim iyi futbolcuya, takıma katkıda bulunacak oyuncuya 'hayır' dediğim görülmemiştir.''

Transferler konusunda gerçeği yansıtmayan haberlerin çıktığını dile getiren Terim, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Düşünebiliyor musunuz? Ben Sneijder'e 'evet' desem 5'ti, 1 hafta sonra 'evet' demediğim için 15 olmuş. Dolayısıyla olmayan transferlerin suçu bende. Biz eski, şöhretli futbolcuları kabul eden teknik heyet değiliz. Böyle bir şey yok. Ben karar verirken Galatasaray'ın bundan sonraki geleceğini de düşünmek zorundayım. Öyle her yüksek rakamlı oyuncu bize çok büyük katkı sağlayacak diye bir kaide yok. Galatasaray'ın bizden sonraki geleceğini de düşünmek zorundayım.''

Verdiği her kararın arkasında durduğunu dile getiren Terim, bugüne kadar kötü bir durumla karşılaşmadığını ifade etti. Galatasaray'a seviye atlatacak oyuncuları seçmeye dikkat ettiklerini söyleyen Terim, ''Mümkünse geri dönüşü olan oyuncular istiyoruz. 6 ay, 1 sene oynamamış oyuncu istemiyoruz. Galatasaray seyircisinin, taraftarının bize olan güveni ve inancını biliyorum, ona göre davranıyorum'' diye konuştu.