Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'in ekonomik toparlanma sinyallerinin etkisiyle yükselişe geçen sağlık ve finansal şirketleri Çin Borsası'nı destekledi.

Hükümetin biyomedikal sektöründe yüzde 20 yıllık üretim büyümesi hedeflediğini söylemesinin ardından Beijing Tiantan Biological Products yüzde 10 değerlenerek sağlık sektöründeki kazançlara öncülük etti. Shanghai Pudong Development Bank Co., 2012 net gelirinde yüzde 25 sıçrama tahmininde bulunmasının ardından 7 ayın zirvesine tırmandı. Apple Inc.'in tedarikçilerinden GoerTek Inc. yüzde 4.8 değer kaybederek teknoloji hisselerini aşağı çekti.

CSI 300 Endeksi erken saatlerde yüzde 0.9 yükselerek boğa piyasasına girmesinin ardından kazançlarını azalttı ve günü yüzde 0.2 kazançla 2,530.14 puanda sonlandırdı. Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.2 artışla 2,281.62 puana çıktı ve 3 Aralık'ta 4 yılın en düşüğünü kaydetmesinden bu yana kaydettiği kazançlarını yüzde 16'ya yükseltti.

Rallideki hızın sonlanmadığını belirten Central China Securities Holdings Co.'nun stratejistlerinden Zhang Gang, politika önlemleri beklentilerinin henüz fiyatlanmadığını, yatırımcıların yeni hükümetten daha fazla hamle beklediğini, verilerin de destekleyici olduğunu söyledi.

Hang Seng China Enterprises Endeksi bugün yüzde 0.1'in altında kazanç sağladı. ABD'de en çok işlem gören Çinli şirketlerin göstergesi Hang Seng China Enterprises Endeksi 4 Ocak'ta yüzde 0.4 yükseldi. Çin hisseleri geçtiğimiz ay altyapıdaki harcamaların artmasının, 7 çeyrek üst üste yavaşlayan ekonominin sıçramasını destekleyeceği spekülasyonu ile değerlendi.