Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Şanghay yönetiminin yatırım kolu olan Shanghai Alliance, Çin Borsası'nın 2 yılın en büyük aylık kazancını genişletmesi için Çinli liderlerin devlet kontrolündeki şirketlerdeki reformları artırması ve hızlandırmasının gerektiğine dikkat çekti.

Shanghai Alliance Investment Ltd.'ın CEO'su Pang Yang, Komünist Parti'nin Xi Jinping başkanlığındaki yeni nesil liderlerinin önümüzdeki 10 yılda yüzde 7-8 büyümeyi korumaları için daha fazla rekabet enjekte ederek devlet kontrolündeki şirketlerin tekelini kırmasının ve küçük ölçekli şirketlerin finansman kanallarını gevşetmesinin gerektiğini söyledi.

Politika yapıcıların şehir kalkınmalarındaki yatırımı artıracaklarını söylemeleri ve devlet kontrolündeki şirketleri iyileştirmeyi de kapsayan ekonomik reformları artırma vaadinde bulunmalarıyla Şanghay Bileşik Endeksi 3 Aralık'ta kaydettiği 4 yılın en düşüğünden yüzde 16 sıçradı. Endeks geçtiğimiz ay Temmuz 2009'dan bu yana en büyük aylık kazancını kaydederek 4 Ocak'ta yüzde 0.4 kazançla 2,276.99 puandan kapandı.

Reformların hayata geçmesinin uzun zaman almasından ötürü kısa vadede hisse senedi piyasasında bazı sorunların görülebileceğine dikkat çeken Pang, ancak uzun vadede iyimser olduğunu söyledi.

Tamamına Şanghay hükümetinin Devlet kontrolündeki Varlık Denetimi ve Yönetimi Komisyonu'nun sahip olduğu Shanghai Alliance, alternatif enerjiden, bilgi teknolojileri ve finansal hizmetlere kadar geniş bir sakalaya yayılan şirketlerde yatırım yapıyor.