Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yüksek vergilerinden ötürü küresel ekonominin dikkatini çeken Fransa'da Bütçe Bakanı Jerome Cahuzac, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın 5 yıllık döneminin geri kalanında daha fazla vergi artırımının yapılmayacağını söyledi.

Europe 1 kanalına konuşan Cahuzac, Anayasa Konseyi'nin 1 milyon euronun üzerinde geliri olanlar için öngörülen yüzde 75 vergiyi 29 Aralık'ta engellemesinin ardından hükümetin süper zenginlerin vergilerinin artırılması planını sonbahara kadar gözden geçirip tamamlayacağını açıkladı.

Anayasa Mahkemesi'nin zenginlerin yüzde 75 vergilendirilmesini fikrini yargılamadığını, ancak hükümetin şirketleri yönetim ve işçiler arasındaki ödeme farklarını azaltmaya teşvik etmek için bazı istisna yöneticilerden ihtiyatlılık ve itidal beklediğini ifade etti.

Yeni vergilerin öncekiler gibi 2 yıl ile sınırlı olup olmayacağına ilişkin bir bilgi vermeyen Cahuzac, bu vergilerin Hollande'ın döneminin tamamını kapsayabileceğini söyledi.

Bütçe Bakanı Cahuzac ayrıca hükümetin bütçe hedefini tutturma disiplinini uygun bulduğunu belirterek, bu yıla ait büyüme tahminini yüzde 0.8 şeklinde korudu.