Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nin 5 yılın en yüksek seviyesine sıçramasının ardından yatırımcıların yarın başlayacak olan 4. çeyrek kazanç açıklama sezonunu beklemesiyle yatay bir seyir izledi.

Illumina Inc., Roche Holding AG tarafından ecza şirketini satın almak adına bir teklifin masadan kaldırıldığının açıklanmasıyla beraber erken New York işlemlerinde yüzde 12 geriledi. Yahoo! Inc., hisse notlarının Sanford C. Bernstein & Co. tarafından düşürülmesiyle yüzde 1.5 değer kaybetti. Bank of America Corp. ve Citigroup Inc., merkez bankalarının planlanmış likidite kurallarını erteleme kararı almasının ardından tırmanış gösterdi.

S&P 500 Endeksi Mart ayı vadelileri New York saatiyle 07:17'de yüzde 0.1 gerileyerek 1,456.2 puana indi. Gösterge endeksi geçtiğimiz hafta ABD'li yasa yapıcıların mali uçurumu engelleme konusunda bir anlaşmaya varmasının ardından yüzde 4.6 yükselerek Aralık 2007'den bu yana en yüksek seviyeye sıçramıştı. Dow Jones vadelileri 13 puanlık düşüşün ardından 13,333 puan oldu.

Londra'da bulunan Brewin Dolphin Securities fon analisti Guy Foster, "Hisselerin aşırı alım şartlarına yaklaştıkları için çok daha fazla ileri yönlü bir performans göstermelerini görmek biraz zor. Mali uçurum tartışmasında pek fazla bir şey netleştirilmedi" ifadelerini kullandı.

Bloomberg tarafından hazırlanan verilere göre piyasa hacmini ölçen S&P 500'ün 14 günlük güçlülük endeksi 64.4 oldu. Analistler, teknik göstergelerin 70'i aşması durumunda endekste aşırı alım gerçekleştiğini belirtiyorlar.