Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Petkim'in, toplam üretim kapasitesini yüzde 13 artıracak olan yeni yatırım projeleri için ''stratejik yatırım teşvik belgesi'' aldığı bildirildi.

Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, yaptığı yazılı açıklamada, şirketlerinin, temel kimyasal maddeler üretimi konusunda toplam üretim kapasitesini yüzde 13 artıracak yatırım planlarının yeni Teşvik Yasası kapsamında ''stratejik yatırım teşvik belgesi'' aldığını belirtti.

''Petrokimya Ürünleri Kapasite Artışı ve Yeni Ürün Üretimi Projesi'' kapsamında etilen ve saf tereftalik asit (PTA) fabrikaları için planlanan kapasite artışı yatırımlarının, alınan ''stratejik yatırım teşvik belgesi'' sayesinde daha kolay şekilde hayata geçirileceğini dile getiren Korkut, sağlanan teşvik imkanıyla gerçekleştirilecek yatırımlar tamamlandığında, Petkim'in yıllık toplam üretim kapasitesinin 3,2 milyon tondan 3,5 milyon tona yükseleceğini kaydetti.

Korkut, sağlanan teşvik imkanının, yerli üretimin artırılarak cari açığın azaltılmasında önemli etken olacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Kimya sektörü, ülke olarak bugün ithal ettiğimiz pek çok ürünü yerli üretebilir. Bunun için yeterli teknolojimiz ve insan kaynağımız var. Yeni Teşvik Yasası ülkemizin rekabet gücünü artıracak ara malı üretimine odaklı, ihracat ve istihdamı önceleyen bir yapılanma üzerine inşa edilmiş bir teşvik sistemidir. Girdi Tedarik Sistemi Projesi ile sektörlerimizin sorunları en ince ayrıntısına kadar masaya yatırılmıştı. Şimdi uygulamada da aynı başarının yakalandığını görmek, üretime gönül vermiş bizleri çok mutlu ediyor. Yatırımlarımızı en kısa sürede tamamlayarak, bize duyulan güveni ve verilen desteği boşa çıkarmamanın gururunu yaşayacağız.''