Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, Alcoa Inc.'in çeyrek dönemlik verilerini açıklayarak şirket kâr sezonunu açmasından önce çok değişmedi.

Alüminyum üreticisi Alcoa, analistlerin son 3 yılda en iyi kâr verilerini açıklayacağı tahminleri üzerine yüzde 0.8 değer kazandı. Yum! Brands Inc., 4. çeyrek satışlarının Çin'de beklenenden daha fazla düştüğünü açıklamasıyla yüzde 4.3 geriledi. Boeing Co., BB&T Capital Markets tarafından notunun düşürülmesi üzerine yüzde 1.6 düştü.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi Mart ayı vadelileri New York saatiyle 08:46'da yüzde 0.2 düşerek 1,455.1 puana geriledi. Gösterge endeksi geçtiğimiz hafta son 5 yılın zirvesine çıkmasının ardından dün yüzde 0.3 geriledi. Dow Jones endeksi vadelileri 22 puan gerileyerek 13,285 puan oldu.

Amsterdam'da bulunan ABN Amro Private Banking küresel hisse araştırma direktörü Sybren Brouwer, "ABD'den bu çeyrek için gelecek kârlara yönelik beklentiler gayet ılımlı. Çok kısa vadede yatırımcılar çok fazla bir şey beklemiyorlar. Daha uzun vadeye baktığımız zaman ekonominin toparlandığına dair açık sinyaller var, o yüzden yılın ikinci yarısında kârların artması için yeterince alan mevcut" ifadelerini kullandı.

S&P 500 Endeksi 2013 yılının ilk haftasında Kongre'nin mali uçurumu engelleyen bir plan üzerinde uzlaşmasıyla yüzde 4.6'lık bir ralli gerçekleştirerek Aralık 2011'den bu yana en sert çıkışını sergiledi.