Advertisement
TEKNOLOJİ ABONE OL

Apple Inc., plan gelişimiyle yakından ilgili bir yetkilinin yaptığı açıklamaya göre gelişen ülkelerdeki müşteri sayısını artırmak amacıyla bu yılın sonuna kadar daha ufak ve daha ucuz bir iPhone modeli üretmeyi planlıyor.

Açıklamayı yapan yetkiliye göre Şubat 2011'den bu yana daha düşük maliyetli bir iPhone üzerine çalışan Apple, 99 ve 149 dolar arasında fiyatlandırmayı planladığı yeni ürünü en erken 2013 yılının sonlarına doğru piyasaya sürebilir. Görüşmelerin gizliliğinden dolayı adının açıklanmasını istemeyen yetkili, Apple'ın ABD'li şebeke firmalarından en az birisiyle bu planlarını tartıştığını söyledi.

Bir başka yetkili tarafından yapılan açıklamaya göre Apple yöneticileri uzun bir süredir daha ucuz maliyetli maddelerle daha ucuz bir telefon üretmek konusunda çalışmalar yürütüyorlar. Daha ucuz iPhone modellerinin Apple'ın, Samsung ve Google tarafından son zamanlarda akıllı telefon piyasasında ele geçirilen üstünlük ile de yarışmasını kolaylaştıracak. Google'ın Android işletim sistemi 3. çeyrekte sipariş edilen akıllı telefonların yüzde 75'ini oluştururken, Apple yüzde 15'te kaldı.

Apple CEO'su Tim Cook ise Çin'in bir "öncelik" olacağını dile getirdi. Apple, Eylül ayında sona eren çeyrekte Çin'den gelen satışlarda 5.7 milyar dolar kazanırken, geçtiğimiz ay iPhone 5'i ilk defa piyasaya sürdüğü haftasonunda 2 milyondan fazla telefon sattı.