Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin büyümesine ve değişmeye devem ettiğini belirterek, ''Türkiye siyasi istikrarı sürüdürülebilir hale getirdikçe yurt dışından yatırımcı ve finansman alıyor. Ciner Grubu bunu en iyi değerlendiren gruplardan bir tanesi'' dedi.

Çırağan Sarayı'nda düzenlenen Ciner Grubu şirketlerinden Kazan Soda Elektrik - China Tianchen Engineering Corporation Soda Külü ve Kojenarasyon Tesisleri İmza töreninde konuşan Yıldız, madencilik alanında Türkiye, bölge ve dünya pazarları için önemli bir anlaşma yapıldığını söyledi.

Yıldız, Türkiye'nin büyümesine ve değişmeye devem ettiğini kaydederek, ''Türkiye siyasi istikrarı sürüdürülebilir hale getirdikçe yurt dışından yatırımcı ve finansman alıyor. Bunu en iyi değerlendiren gruplardan bir tanesidir Ciner Grubu. Bu grubun bizim için farklı bir yönü daha var; yerli kömür yatırımlarında son derece heyecanlı ve başarılı bir grup'' diye konuştu.

Geçtiğimiz hafta Afşin-Elbistan havzası için bir anlaşma imzalandığı hatırlatan Yıldız, madenciliğin, katma değeri en yüksek olan sektör olduğunu vurguladı.

Anlaşmayla, Türkiye'nin yer altı kaynaklarını değerlendirebileceği önemli başlıklarından birine imza atıldığını dile getiren Yıldız, ''Bizim her ithal enerji kaynağına karşılık yerli kaynağı daha çok desteklememiz lazım. Milletimiz bugün Kazan'dan aldığı bu güçle kazanmaya devam edecek'' dedi.

Yıldız, madencilik sektörünün GSMH etkisini daha da artıracağını ifade ederek, şöyle konuştu:

''Enerji yatırımlarımızda özel sektörün daha fazla pay almasını istiyoruz. Özel sektörün bütün girişimlerini destekliyoruz. Biz teşvik edici, onlara daha fazla imkan sağlayıcı stratejimizi devam ettireceğiz. Bu anlaşma, Ocak ayında yapmayı düşündüğümüz daha büyük anlaşmaların yolunu açacak mı? Bunu hep beraber göreceğiz. Enerji, ihracata borçlu olan bir sektör. Borcumuzun bir kısmını özellikle burada yapacağımız anlaşmayla ödemiş olacağız.''