Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi, İspanya'da fabrika üretiminin beklenenden daha hızlı düşmesi ve Çin'de enflasyonun son yedi ayın en yüksek seviyesine çıkmasının ardından yüksek getirili varlıklardaki rallinin durması ile birlikte, son bir haftanın en yüksek seviyesinden düştü.

ABD Hazine tahvilleri, ABD'de dış ticaret açığının Kasım ayında beklenmedik bir yükseliş göstermesinin ardından fazla değişmedi. ABD Hazine tahvilleri ve Almanya tahvilleri dün, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin, Euro Bölgesi ekonomisinin 2013 yılının ilerleyen döneminde sağlığına kavuşmaya başlayacağını açıklamasının ardından değer kaybetmişti. 10 yıl vadeli ABD tahvilleri ile aynı vadedeki Alman tahvillerinin faizleri arasındaki fark 33 baz puan ile son bir ayın en düşük sevieysine indi.

Stamford, Connecticut'ta CRT Capital Group LLC ABD Hazine tahvilleri strateji müdürü David Ader, "Piyasa bir miktar güçlü tonda hareket ediyor," dedi ve "Yüksek faizler yeterince alım ilgisi çekti. Faizlerde belki de bir miktar gerileme olabileceği pozisyondayız" değerlendirmesinde bulundu.

10 yıl vadeli ABD tahvillerinin faizi, yüzde 1.92 ile 4 Ocak'tan bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra, New York saati ile 08:50'de yüzde 1.90 seviyesine geldi. Kasım 2022'de vadesi dolacak yüzde 1.625 faizli tahvillerin fiyatı 97 17/32 seviyesinde.

ABD'de dış ticaret açığı Kasım ayında yüzde 15.8 sıçrayarak 48.7 milyar dolara çıktı ve Nisan ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Dış açık Ekim ayında 42.1 milyar doalr düzeyindeydi. Bloomberg News'un anketine katılan 69 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, dış açığın 41.3 milyar dolara düşmesi bekleniyordu.