Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Küresel resesyonun tekrar başlayacağı korkuları içerisinde ABD'nin mali uçuruma çözüm bulduğu son dakika çözümünün ardından şimdi tekrar başlayan borç tavanı tartışmasında Senato Demokratlar'ı, Başkan Obama'ya yazdıkları mektupta "yasal çerçeveler içerisinde gereken ne varsa" yapması tavsiyesinde bulundular.

Cumhuriyetçilerle son dakikaya kadar mali uçurum tartışması yapan ve bir anlaşmaya varan Kongre üyeleri, Obama'nın "gerekirse Kongre'den onay almadan, yasal sınırlar içerisinde tek başına" bir çözüm bulması tavsiyesinde bulundular. Bazı Demokrat Parti üyeleri ise ABD Anayasası'nın 14. maddesini kullanarak Obama'nın 1 trilyon dolarlık bir madeni para bastırmasını tavsiye ettiler.

Temsilciler Meclisi Lideri John Boehner ve Senato Azınlık Lideri Mitch McConnell, mali uçurum anlaşmasının ardından borç tavanı görüşmelerinde "harcamaların büyük oranda kesilmesi için" ellerinden geleni yapacaklarını ifade etmişlerdi. Boehner, harcama kesintilerinin borç tavanının yükseldiği orana eşit olması gerektiğini belirtti.

Mitch McConnell ise yaptığı bir açıklamada "Bu problemi görmezden gelmek yalnızca işi daha da kötü yapacaktır. Bu yüzden bir çoğumuz borç tavanı tartışmasını, Washington'un kontrolden çıkmış harcamalarıyla yüzleşmek adına iyi bir fırsat olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.