Advertisement
TEKNOLOJİ ABONE OL

Apple CEO'su Tim Cook yaptığı bir açıklamada Çin'in ABD'yi geçerek firmanın bir numaralı pazarı haline geleceğini belirtirken, Apple'ın bu ülkede yeni ürünler piyasaya sürmeyi planladığını belirtti.

Çin resmi haber ajansı Xinhua'ya konuşan Cook, "İnanıyorum ki Çin bizim birinci pazarımız olacak" ifadelerini kullandı. Apple tarafından 28 Ekim'de açıklanan verilere göre şirketin ABD gelirleri Eylül ayından sona eren çeyrek itibariyle 14.4 milyar dolar olurken, Çin gelirleri ise 5.7 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Çin'e gerçekleştirdiği ziyaretinde China Mobile Ltd. başkanıyla da buluşan Cook, 707 milyon üyesi olan firmayla olan bağlarını da geliştirmek istediklerini açıkladı. Apple CEO'su, şirketin son zamanlarda daralan yerel akıllı telefon pazar payının ardından son bir yıldan kısa bir sürede 2. kez Çin'e ziyaret gerçekleştirdi.

Cook, Apple'ın Çin'de daha bir çok mağaza açmayı planladığını söylerken, görüşmelerde yer alanların aktardıklarına göre yeni ürünleri de ilk önce Çin'de piyasaya sunabilir.