Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya'nın en büyük ikinci ekonomisi Japonya 'nın Başbakanı Shinzo Abe, Pazar günü katıldığı bir televizyon programında Japonya Merkez Bankası'nın bu ayın ilerleyen zamanlarda açık bir şekilde yüzde 2 enflasyon hedefi ortaya koymasının gerektiğini söyleyerek, para politikası uygulamaları ve ülke ekonomisini zorlayan deflasyonun aşılması için yön tayin etti.

Abe, yüzde 2 gibi sağlam bir hedefin altına imza atmanın, büyük ve temel değişiklikleri beraberinde getireceğini savundu.

Japonya Merkez Bankası yönetim kurulu 21-22 Ocak'ta toplanacak ve bankanın zayıflayan ekonomi karşısında ekstra gevşeme adımları atacağına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Piyasalar ise BOJ'un Abe'nin talep ettiği yüzde 2 enflasyon hedefini benimseyip benimsemeyeceğini görmek için bekliyor.

Merkez bankasının mevcut enflasyon yorumlarının sorumluluk ve kararlılıktan uzak olduğunun altını çizen Abe, ayrıca yüzde 2 enflasyon hedefinin uzun vadede değil, orta vadede tutturulması gerektiğini, bu olmazsa piyasaların olumlu tepki vermeyeceğini söyledi.