Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:35'te güncellendi)

Yen dolar karşısında, Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin, para biriminin değer kaybını hızlandırmak için parasal genişleme çabalarını artıracak bir merkez bankası başkanı seçeceği beklentisi ile Haziran 2010'dan bu yana en düşük seviyesine indi.

Japon para birimi euro karşısında, daha yüksek enflasyon hedefi çağrısında bulunan Abe'nin bir sonraki merkez bankası başkanı olarak "cesur para politikası" uygulayacak birini istediğini açıklamasının ardından, Mayıs 2011'den bu yana ilk kez 120 seviyesinin ötesine değer kaybetti. Japonya Merkez Bankası politika yapıcıları gelecek hafta toplanacak. Dolar euro karşısında, Chicago Fed Başkanı Charles Evans'ın, ABD'nin ekonomiyi desteklemek için genişlemeci para politikasını sürdürmesi gerektiğini kaydetmesinin ardından son 10 ayın en düşük seviyesine indi.

New York'ta Nomura Holdings Inc. Döviz stratejisti Charles St-Arnaud, "Japonya Merkez Bankası'nın para politikasını daha da gevşeteceği yolunda süregelen bekleyişler var," dedi ve "Yeni enflasyon hedefi belirleneceği konusunda da çok fazla beklenti var ve bu durum, yene olan baskıya katkıda bulunuyor" değerlendirmesinde bulundu.

Yen dolar karşısında, 89.67 ile 25 Haziran 2010'dan bu yana en zayıf seviyesini gördükten sonra, yüzde 0.1 düşerek, New York saati ile 09:14'te 89.25 seviyesine indi. Japonya para birimi euro karşısında yüzde 0.1 değer kaybederek 119.18 seviyesine geldi ve 120.13 ile 4 Mayıs 2011'den bu yana en düşük seviyesini gördü. Dolar euro karşısında, 1.3404 dolar ile 29 Şubat'tan bu yana en zayıf seviyesini gördükten sonra, fazla değişmeyerek 1.3353 dolarda kaldı.

Japonya'da finans piyasaları bugün tatil nedeniyle kapalıydı.

(16:35'te güncellendi)