Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(12:45'te güncellendi)

Gelişen piyasa hisse senetleri, Çin'de menkul kıymetler düzenleyicisinin, yabancı yatırımcıların işlem kotasının 10 kat artırılabileceğini açıklamasının ardından Şanghay Borsası hisselerine gelen güçlü alımların desteği ile yükseldi.

Haitong Securities Co. ve China Life Insurance Co., Şanghay Bileşik Endeksi'nin son yedi ayın zirvesine sıçramasının ardından, Hong Kong'daki işlemlerde, en az yüzde 2.9 değer kazandı. SK Telecom Co., Seul'deki işlemlerde, çeyrek dönem karının tahminleri aşacağı spekülasyonuna bağlı olarak, son beş ayın en hızlı yükselişini gerçekleştirdi. Anglo American Platinum Ltd., 2012 yılında muhtemelen zarar açıklayacağını kaydetmesinin ardından, Johannesburg'daki işlemlerde değer kaybetti. Dongbu Insurance Co., değerlemelerin düşmesinin ardından yüzde 7 sıçradı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, son iki ayda ilk kez haftalık bazda düşüş göstermesinin ardından, yüzde 0.6 yükselerek, Hong Kong saati ile 16:53'te 1,079.54 puana çıktı. Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu Başkanı Guo Shuqing, Çin'in, yabancı yatırımcılara yuan bazında "A" hisse senetleri ve tahvil alımı için izin veren iki yatırım programının büyüklüğünü 10 kat artırabileceğini söyledi. Çin'de sağlık ve çevre teknolojisi şirketlerinin hisseleri, Beijing'de kötüleşen hava kirliliğinin bu şirketlerin ürünlerine yönelik talebi artıracağı bekllentisi ile değer kazandı.

Kuala Lumpur'da Hong Leong Asset Management Bhd. şef yatırım yetkilisi Geoffrey Ng, "Asıl kazanan, açıklama sonrası, A-hisse senetleri piyasası oldu ve bir ölçüye kadar, bölgesel piyasalara da destek geldi," dedi.

(12:45'te güncellendi)