Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, tek istediklerinin oda ve borsa seçimlerinde hak ve adalet içerisinde kurallara uygun gerçekleşmesi olduğunu bildirdi.

TOBB'un internet sitesinde yer alan bilgilere göre, ''Genel Sekreterler Eğitim Semineri'', TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde, TOBB Genel Sekreteri Mustafa Saraçöz ile oda ve borsa genel sekreterlerinin katılımıyla, Ankara'da TOBB Birlik Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Hisarcıklıoğlu seminerde yaptığı konuşmada, Şubat ve Mart aylarında yapılacak oda ve borsa seçimlerine dikkati çekti.

TOBB'un seçim şemasında aşağıdan yukarıya doğru gelen bir yapının bulunduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, aşağıdakilerin üst yönetimi belirlediği ancak yukarıdakilerin aşağıdakilere etkisinin olmadığı çok demokratik bir yapıya sahip olduklarını ifade etti.

Hisarcıklıoğlu, bir önceki seçimle son seçim karşılaştırıldığında yüzde 57 oranında değişim yaşandığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

''İllerinizde ve ilçelerinizde önümüzdeki dönemde seçimler var. Seçimlerin demokratik kurallara uygun olarak, hakça yapılması açısından önemli bir sorumluluğunuz var. Kanuna, mevzuata ve kurallara uygun hareket etmek zorundasınız. Her zaman objektif olun. Tek isteğimiz tüm seçimlerin hak ve adalet içerisinde kurallara uygun olarak gerçekleşmesi.



-''El yordamıyla 2023 hedeflerine yürüyemezdik''

Rifat Hisarcıklıoğlu, NACE kodları konusunda yapılan çalışmanın önemine değinerek, ''El yordamıyla 2023 hedeflerine yürüyemezdik. Bu sistem Türkiye'nin geleceğinin kurgulandığı yer olacak. Bu sistemi sahiplenin'' ifadesini kullandı.

Eskiden hangi sektörde kaç tane imalatçı olduğunun sağlıklı şekilde bilinemediğini, her kurumda farklı kodlamalar bulunduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, firma adresleri bilgisinin de çok sağlıklı olmadığını bildirdi.

O açıdan yapılan çalışmayla çok önemli bir işe imza atıldığını vurgulayan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, NACE kodunun birçok yerde kullanılabileceğinin altını çizdi.

Hisarcıklıoğlu, yeni sistem ile yatırım teşvik mekanizmasının daha da sağlıklı hale getirilebileceğine işaret ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

''Sektörel kümelenme ihtiyaçlarını tespit edebileceğiz. Maliye politikalarının dizaynı daha sağlıklı yapılabilecek. Zira sektörel selektif politikaların belirlenmesi mümkün olacak. Kayıtlı ekonominin büyümesine de destek olacağız. KOSGEB'in kredilerinde de artık bu faaliyet kodları dikkate alınacak. NACE kodlama sitemi ile belli bir adres bazında hangi faaliyet alanında şirket bulmak istenirse, bu bilgiye ulaşabilecek. Web üzerinde şirketlere ulaşmak daha kolay hale gelecek. Çünkü faaliyetleri ve adresleri ilk defa güncel halde olacak. Yurtdışından gelen mal talepleri ve ortaklık teklifleri, hangi faaliyet konusundaki firmaları ilgilendiriyorsa, o firmalara artık daha sağlıklı ve hızlı bir şekilde ulaştırılabilecek. Böylece reel sektörün iş hacminin artmasına imkan sağlanacak.''