Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Mali açığın ABD'nin en büyük sorunu olduğunu savunan New York Times gazetesi köşe yazarı ve ekonomist Paul Krugman, ancak sorunun büyük oranla çözüldüğünü söyledi.

Federal bütçe açığının arttığını, ancak bunun endişe edilecek bir şey olmadığını ifade eden Krugman, bütçe açığının, ekonominin sorunlu zamanlarında talebi desteklemek için artmasının gerektiğini, bunun başka yolunun olmadığını belirtti.

Krugman, ekonomik toparlanmanın vergi kazançlarını artırırken, işsizlik maaşları gibi kalemlerdeki harcamaları azaltacağının altını çizerek, "İnanmıyor musunuz? Bu zaten, hem eyalet hem de yerel seviyelerde olmaya başladı bile" dedi.

Ekonomist Krugman, ekonomik toparlanmanın da bütçe sorununu gidermek için yeterli olacağını düşününler arasında yer alıyor.

Uzun vadeli tahminlerin, yaşlanan nüfusun sağlık harcamaları ve Sosyal Güvenlik harcamalarını artırarak, bütçe açığının şişmesine işaret ettiğini kabullenen Krugman, gelecekteki sorunların, gelecekteki siyasetçilere bırakılmasının gerektiğini, şimdiden bunun için endişe edilmemesinin gerektiğini söyledi.