Advertisement

Spor Toto Süper Lig'de ikinci yarının ilk hafta maçında Fenerbahçe, Sanica Boru Elazığspor ile kendi sahasında 2-2 berabere kaldı.

9. dakikada Cristian'ın soldan ortasında ceza alanı içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Sow, topu kontrol edemedi. Meşin yuvarlak, ileri çıkan kaleci Ivesa'nın kontrolünde auta gitti.

11. dakikada sağdan Adem Alkaşi'nin ortasında, ceza alanı içinde ön direğe doğru koşan Jervis, boş durumda topla buluştu. Bu oyuncu, kafa vuruşuyla, ileri çıkan kaleci Volkan Demirel'in üzerinden topu ağlara gönderdi: 0-1.

23. dakikada Mehmet Topal'ın ceza alanı dışından sert şutunda, savunmadan seken top, ceza alanı içinde sağ çaprazda Sow'un önünde kaldı. Senegalli futbolcunun çaprazdan vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

27. dakikada Sanica Boru Elazığspor farkı 2'ye çıkardı. Serdar Gürler'in sağdan ortasında ceza alanı içinde arka direkte müsait durumda bulunan Köksal Yedek, gelişine düzgün bir vuruşla topa ağlara gönderdi: 0-2.

28. dakikada Kuyt'ın ceza alanı dışından şutunda, top kaleci Ivesa'da kaldı.

31. dakikada Krasic'in sağdan ortasında ceza alanı içinde Sedat Bayrak'ın ters vuruşunda, top direğin yanından kornere çıktı.

45 2. dakikada sağdan Cristian'ın kullandığı korner atışında, altı pasta Egemen'in kafa vuruşunda kaleci Ivesa'ya çarpan top Sow'un önünde kaldı. Senegalli futbolcunun vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 2-0 Sanica Boru Elazığspor'un üstünlüğüyle tamamlandı.

48. dakikada Semih Şentürk'ün pasıyla ceza alanı içinde sol çaprazda topla buluşan Kuyt, kötü bir vuruşla topu üstten auta gönderdi.

67. dakikada soldan Caner Erkin'in ortasında, ceza alanı içinde Kuyt'ın kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.

68. dakikada Semih Şentürk'ün pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Kuyt, bekletmeden meşin yuvarlağı Sow'a göndermek istedi. Araya giren Orhan Ak'ın ayağından açtığı topa dokunan Sow, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-2.

69. dakikada soldan Caner Erkin'in ortasında ceza alanı içinde Mehmet Topal'ın kafa vuruşunda, top yandan auta çıktı.

72. dakikada Cristian ile paslaşan Sow'un, altı pasta müsait durumda vuruşunda kaleci Ivesa üzerine gelen topu kontrol etti.

74. dakikada ceza alanı dışından Sow'un vuruşunda, top üstten auta çıktı.

78. dakikada Sow ile paslaşarak ceza alanına giren Cristian'ın vuruşunda, savunmaya çarpan top ceza alanının dışına çıktı.

82. dakikada Murat Kayalı'nın ceza yayı önünden vuruşunda, top yandan auta gitti.

83. dakikada soldan Caner Erkin'in ortasında ceza alanı içinde müsait durumda topla buluşan Sow, kötü bir kafa vuruşuyla topu yandan auta attı.

85. dakikada Caner Erkin'in ceza alanı dışından sert şutunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

87. dakikada sağdan Cristian'ın kullandığı korner atışında, ceza alanı içinde Egemen Korkmaz'ın kafa vuruşunda top arka direkteki Kuyt'a geldi. Hollandalı futbolcunun müsait durumda sol çaprazda kafa vuruşunda, top üstten auta çıktı.

90 1. dakikada Egemen'in kafayla indirdiği topa ceza alanı içinde Sow'un röveşata vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

90+3. dakikada Fenerbahçe beraberliği yakaladı. Bu dakikada sağdan Mehmet Topuz'un kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içinde arka direkte iyi yükselen Mehmet Topal kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-2.

Karşılaşma 2-2 berabere sona erdi.

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: İlker Meral, Serkan Akarca, Hakan Yemişken

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Serdar Kesimal, Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Mehmet Topal, Salih Uçan (Dk. 46 Semih Şentürk), Krasic (Dk. 46 Mehmet Topuz), Cristian, Kuyt, Sow

Sanica Boru Elazığspor: Ivesa, Adem Alkaşi, Sedat Bayrak, Bilica, Orhan Ak, Serdar Gürler, Mustafa Sarp (Dk. 79 Murat Kayalı), Sane, Zeegelaar, Köksal Yedek (Dk. 72 Mehmet Çakır), Jervis (Dk. 72 Sinan Kaloğlu)

Goller: Dk. 11 Jervis, Dk. 27 Köksal Yedek (Sanica Boru Elazığspor), Dk. 68 Sow, Dk. 90+3 Mehmet Topal (Fenerbahçe)

Kırmızı kartlar: Dk. 54 Gökhan Gönül, Dk. 90 5 Mehmet Topuz (Fenerbahçe), Dk. 54 Zeegelaar (Sanica Boru Elazığspor)

Sarı kartlar: Dk. 35 Orhan Ak, Dk. 50 Serdar Gürler, Dk. 67 Ivesa, Dk. 86 Sedat Bayrak (Sanica Boru Elazığspor)

-Aykut Kocaman: ''Güçlü bir başlangıç, hepimiz için çok istenen bir durumdu ancak başaramadık''-

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de Sanica Boru Elazığspor ile 2-2 berabere kalarak, zirve yarışındaki rakiplerinin puan yitirmesinin avantajını kullanamadıklarını söyledi.

Kocaman, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Ziraat Türkiye Kupası'nda kazandıkları iki maçtan sonra takımında bazı şeylerin değişiyor gibi göründüğünü anlatarak, ''Şampiyonluk yolunda yarıştığımız rakiplerin puan kayıpları, kağıt üzerinde bizi avantajlı kılıyordu. Kalemize gelen iki vuruş yine gol oldu. Son zamanlarda maalesef böyle oluyor. Sonra da maçı çevirmeye başladık. Oyunda yapmamız gerekenleri, biraz daha fazla yapmaya başladık. Maça başlarken de o agresiflik, maçı isteme ve bunu hissettirme kıvamında değildik. Rakibimiz de bundan yararlandı. Böylesine bir haftada son bıraktığımız maçtan sonra güçlü bir başlangıç, hepimiz için çok istenen bir durumdu ancak başaramadık'' diye konuştu.

Anadolu takımlarının yükselen grafiği nedeniyle ligde bütün takımlar için ilerleyen dönemde de puan kayıplarının yaşanacağını ifade eden Kocaman, şöyle devam etti:

''Sezon sonuna kadar, puan kayıpları yoğun bir şekilde olacak. Şampiyonluk isteyen takımlardan birisi, ikisi, üçü, bilemiyorum, belli dönemde vites büyütecek. O sprinti hazır olan ve atabilen takım avantaj sağlayacak. Ancak puan kayıpları devam edecek gibi görünüyor. Uzun dönemdir Anadolu takımları dediğimiz takımlar doğru transferler ve doğru oyunla beraber güçlüler. Aradaki farkın büyük olduğunu, şu an için söyleyemem. Anadolu takımlarında büyük düşüşler olmadığı sürece, bu takımlarla yapılan maçlarda puan kayıpları her takım için devam edecek gibi görünüyor.''

Kocaman, transfer çalışmalarıyla ilgili bir soru üzerine, ''Çalışmalar devam ediyor. Başka yorum yapma ihtimalim çok fazla değil'' dedi.

-''Bütün puan kayıplarına rağmen mücadelemizi sürdüreceğiz''-

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman, ''Geriye dönmenizde futbolcuların mı yöneticilerin mi özverisi ön plandaydı. Futbolcuların size verdikleri sözü tuttuğunu düşünüyor musunuz? Herhangi bir pişmanlık var mı?'' şeklindeki soruya verdiği yanıtta, bütün puan kayıplarına rağmen sezon sonuna kadar mücadeleyi sürdüreceklerini, şampiyonluğun en büyük adayı olduklarını göstereceklerini belirterek, şunları kaydetti:

''Temel problemimiz şurada başlıyor. Bir tane olaydan genele ait çıkarımlarda bulunabiliyoruz. Çok yanlış. Her şey burada başlıyor aslında. Bunu bir atlayabilirsek belki uzun soluklu başarılar elde edebiliriz. Dönüşle ilgili motivasyon kaynağı neydi, bununla ilgili Fenerbahçe muhabirleriyle yaptığım toplantıda bunun muhasebesini sezon sonunda yapacağımı söyledim. Bunları konuşmanın artık anlamı yok. Bütün puan kayıplarına rağmen mücadelemizi güçlü bir şekilde sürdüreceğiz. Şampiyonluğun en büyük adayı olduğumuzu bir kez daha göstereceğiz. Fırsatlar var elimizde. Şu anda 5 puanlık bir fark var fakat bunu çevirebileceğimizi düşünüyorum. Futbolcularım 2-0'ı çevirmek için olağanüstü gayret sarf ettiler. Zaman zaman inişler, çıkışlar olacaktır. Olumsuz anlarda 'Siz bana söz vermiştiniz' diye üzerine gitmenin anlamı yok. Bunun muhasebesi de sezon sonunda yapılır.''

-Yılmaz Vural: ''1 puana üzüldük. Soyunma odasında oyuncularım hiç mutlu değildi''-

Sanica Boru Elazığspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Fenerbahçe ile 2-2 berabere kaldıkları maçta 2 puan yitirdikleri için üzüldüklerini söyledi.

Vural, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, soyunma odasında oyuncularının üzgün olduğunu belirterek, ''1 puana üzüldük. 2 puan kaybeden bir takım kadar çok üzüldük. Soyunma odasında oyuncularım hiç mutlu değildi'' dedi.

Yılmaz Vural, 28. haftaya 35 puanla girmeyi hedeflediğini kaydederek, ''(Rakip kim olursa olsun kazanalım) mantığıyla oynamak zorundayız. Hazırlık döneminde 12-13 oyuncuyla çalıştık. Yabancılarımız 2-3 gün önce geldi. Oyuncularımızı kısa dönemde bu kadar hazırladık. Oyuncumuzun kırmızı kartla atıldığı bölüme kadar iyi oynayan bir takım görüntüsü verdik. Oyuncularımı yürekten kutluyorum. Fenerbahçe taraftarlarına teşekkür ediyorum. Gayet centilmence bir maçtı. Hakem İlker Meral ve ekibine de teşekkür ediyorum, iyi yönettiler'' diye konuştu.

Devre arasında 11 oyuncu gönderdiklerini ve yeni transferler yaptıklarını anlatan Yılmaz Vural, şöyle devam etti:

''Yeni bir oyuncunun 5 günde antrenörün felsefesini anlaması kolay değil. Kısa vadede, gece, gündüz çalışıyoruz. Tabiri caizse cambazlık yapıyoruz. 11 oyuncu yolladım, gidenlerin büyük çoğunluğu oynamıyordu. Yerlerine takımlarında istediğini bulamamış, maç başına ücrete gelen oyuncular aldık. Kulübün imkanı bu. Ben de Messi'nin gelmesini isterim. 'Emekliler takımı kurdular' diyorlar. Buyurun gelin varsa paranız siz de gençler takımı kurun. Sayın başkanımızla beraber takımı da maddi sıkıntıya sokmadan transferler yaptık. Getirdiğimiz yabancılar 150-170 bin avroluk oyuncular. Hücum oyuncusu hala alamadık. Biz ancak 150 bin avro verebilecek durumdayız. Elazığ'ı, oyuncuları, yönetimi seviyorum. Bu sinerjiyle bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Çıktığım 11 maçta mağlubiyet sayım üçtür. Bu imkanlarla bu kolay değil. Umarım Elazığspor ligde kalıcı olur.''

Vural, takımın ikinci yarıdaki performansıyla ilgili bir soru üzerine, ''Kırmızı kart gördük. Fenerbahçe ile oynuyorsun, mahalle takımıyla değil. Oyuncular yoruldu, gardı düştü. Dua edin 3-2 mağlup olmadık'' ifadelerini kullandı.