Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(18:51'de güncellendi)

Avrupa hisseleri, Euro Bölgesi maliye bakanlarının borç krizini görüşmek üzere bu yıl ilk defa bir araya gelmesiyle bir haftanın zirvesine yükseldi. ABD endeks vadelileri de ilerleme kaydetti.

Admiral Group Plc., hisselerinin Goldman Sachs tarafından tavsiye edilmesiyle yüzde 5.3'lük bir ralli gerçekleştirdi. Novozymes A/S, kârının beklentileri aşmasıyla beraber yüzde 7'lik bir sıçrama kaydetti. Dünyanin en büyük 2. lüks ürün üreticisi Cie. Financiere Richemont SA, beklentilerin altında satış açıklamasıyla beraber 7 ayın en sert düşüşünü yaşadı.

Stoxx Europe 600 Endeksi Londra saatiyle 16:31'de yüzde 0.2'lik artışla beraber 287.72 puana çıktı ve 9 Ocak'tan bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Endeks, ABD'li yasa yapıcıların mali uçurum konusunda anlaşmaya varmasıyla beraber bu yıl şu ana kadar yüzde 2.9 ilerledi. Mali uçurumun engellenmesinin ardından ABD Kongresi şimdi de borç tavanını artırabilmek için görüşmeler yapmak hazırlığında.

Londra'da bulunan Barclays Plc hisse stratejisti Henk Potts, "Yatırımcıların şu anda risklerden vazgeçmeleri gerektiğini sanmıyorum. ABD'de borç tavanına ilerledikçe piyasalar biraz konsolidasyon görebilir ancak yatırımcıları bütün zayıflıkları değerlendirmeleri konusunda teşvik ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Standard & Poor's 500 Endeks vadelileri, ABD'de piyasaların kapalı olduğu bugün yüzde 0.3 arttı. Stoxx 600'deki işlem hacmi ise 30 günlük ortalamanın yüzde 34 altında gerçekleşti.

(18:51'de güncellendi)