Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Şirketlerin küçülmesi ve maliyetlerini düşürmeye çalışmasını göz önünde bulunduran İngiliz Sanayi Konfederasyonu, İngiltere'nin finansal sektöründe 6 ayda 43 bin kişilik iş kaybı olacağını tahmin etti.

İngiltere'nin en büyük iş dünyası lobisi ve PricewaterhouseCoopers LLP'nin çalışmasına göre banka, sigorta şirketleri, varlık yöneticileri ve diğer finansal şirketler 2012'nin son 3 ayında büyük ihtimalle 25 bin kişilik istihdam kesintisi yapıldı ve 18 bin kişi daha bu yılın ilk yarısında işini kaybedebilir.

Tazminat ödemelerini kontrol altına almaya çalışan ve sermaye yoğunluklu işlerinden uzaklaşmaya çalışan finansal şirketlerdeki küresel çaplı istihdam kesintileri 2012'den bu yana 115 bin kişiyi aştı. Londra'da menkul kıymetler operasyonları bulunan Morgan Stanley, yatırım bankacılığı biriminde 1,600 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor. New York'taki Citigroup Inc. Aralık'ta 11 binin üzerinde istihdam kesintisine gideceğini ve maliyetlerini azaltmak için bazı gelişen piyasalardan çıkacağını açıkladı.

PwC'nin İngiltere finansal hizmetler lideri Kevin Burrowes, "Şu anda gördüğünüz, belirli ürün kanalları ve coğrafyalardan çıkış ya da operasyonların yeniden yapılandırılması" dedi.