Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Edelman halkla ilişkiler firmasının yaptığı bir ankete göre, finans hizmetleri ve bankalar üst üste 3. yıl en az güvenilen sektörler oldu. Ankete katılanların yarısı sektöre güvendiğini belirtirken, geçtiğimiz yıl yapılan ankete katılanların yüzde 45'i finansal şirketlere güvendiğini, yüzde 47'si ise bankalara güvendiğini belirtmişti. Teknoloji şirketleri yüzde 77 ile zirvede yer alırken, bir yıl önceki rakamlardan yüzde 2 gerilemiş oldu. Edelman, ankete 20 ülkeden yaşları 25 ile 64 arasında değişen "bilgili kişilerin" katıldığını belirtti.

Kurumlara olan güven bu yıl genelinde artarken, iş sektörünün itibarı hükümetin itibarını geçmeye devam etti. Firmalara güvendiğini belirten "bilgili katılımcıların" oranı yüzde 53'ten yüzde 58'e yükselirken, hükümete olan güven de yüzde 43'ten yüzde 48'e çıktı. Ekim ve Kasım ayında 4,600 kişiyle yapılan ankete göre firmalara çok güvendiğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 17 ile hükümete çok güvenenlere eşit oldu. Firmalara güvendiğini söyleyen katılımcıların sayısının en yüksek olduğu yerler yüzde 82 ile Meksika ve yüzde 81 ile Hindistan oldu. Firmalara en az güvenen ülkeler ise yüzde 31 ile Güney Kore ve yüzde 40 ile Rusya oldu.

ABD'de katılımcıların yüzde 62'si firmalara doğru şeyi yapacaklarına dair güvendiklerini belirtirken, hükümetin doğru şeyi yapacağına inananların oranı yüzde 53 oldu. Ankete göre Birleşik Krallık'ta firmalar yüzde 56 destek alırken, hükümet yüzde 47 destek gördü.