Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(17:50'de güncellendi)

Avrupa hisse senetleri, Almanya'da yatırımcı güveninin son 2.5 yılın en yüksek seviyesine çıkmasının, Deutsche Bank AG'deki hızlı düşüşün ve ABD'de konut satışlarındaki gerilemenin olumsuz etkisini dengelemesi sonrası, kayıplarını geri aldı ve yatay seyretti. ABD endeks vadeli kontratları fazla değişmezken, Asya hisse senetleri değer kazandı.

Almanya'nın en büyük bankası Deutsche Bank yüzde 2.1 değer kaybetti. Vivendi SA, SFR telefon biriminin CEO'sunun 18 ay boyunca zor bir piyasa olacağı tahmininde bulunmasının ardından Ağustos ayından bu yana en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi. Banca Monte dei Paschi di Siena SpA, karını olumsuz etkileyen türev ürünler kullandığını açıklamasının ardından yüzde 5.0 kaybetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi, erken saatlerde yüzde 0.8 düştükten sonra, bu kayıplarının büyük bölümünü geri aldı ve yüzde 0.2 düşerek, Londra saati ile 15:16'da 287.29 puana indi. Avrupa hisse senetlerinin gösterge endeksi, ABD'li yasa koyucuların, ekonomiyi resesyona sokma tehdidini barındıran ve mali uçurum olarak adlandırılan vergi artırımları ve harcama kısıntıları konusunda uzlaşmaya varmasının ardından bu yıl yüzde 2.7 yükseldi.

Kopenhag'da Saxo Bank A/S hisse senedi stratejisti Peter Garnry, "İkinci el konut satışları Aralık ayında beklenenden kötü çıktı ve birçok farklı yönü işaret eden göstergelere bir yenisi daha eklendi," dedi ve "Eğer sesleri filtre ederseniz, ABD ekonomisi yavaş bir şekilde yine büyüme trendine yaklaştığını görürsünüz. Ayrıca iyileşen konut sektörü ile birlikte, bugünkü iinci el konut satışları verisi hariç, ABD ekonomisi 2013 yılında yukarı yönde sürpriz yapabilir ve bu da hisse senetleri için olumlu bir faktör" değerlendirmesinde bulundu.

Stoxx 600 Endeksi'nde el değiştiren toplam hisse senedi adedi, Bloomberg verilerine göre, 30 günlük ortalamasının yüzde 11 üzerindeydi.

(17:50'de güncellendi)