Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, yatırımcıların 2. el konut satış verileri ve aralarında Johnson & Johnson ve Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc. gibi firmaların da bulunduğu kâr verilerini beklemesiyle kazançlar ve kayıplar arasında gidip geldi.

DuPont Co., 4. çeyrek kârının tahminleri aşmasının ardından erken New York işlemlerinde yüzde 2 ilerleme kaydetti. Verizon Communications Inc., uyarlanmış kâr verilerinin düşüş göstermesinin ardından yüzde 2.7 değer kaybetti. Boeing Co., düzenleyicilerin 787 Dreamlinerlar'ın batarya kontrollerinin ardından güvenli olduğunu açıklamasına kadar uçakların teslimini ertelemesiyle yüzde 1.2 geriledi.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi Mart ayı vadelileri New York saatiyle sabah 07:31'de yüzde 0.1'den daha az artışla 1,480 puana yükseldi. Endeks geçtiğimiz hafta General Electric Co. ve Goldman Sachs Group Inc.'in beklenenden daha iyi kâr açıklamasıyla 5 yılın zirvesine yükselmişti. Dow Jones vadelileri ise 1 puan düşerek 13,575 puan oldu.

Amsterdam'da bulunan ABN Amro Private Banking şef yatırım yetkilisi Dider Duret, "İnsanların ABD kârlarına yönelik düşük beklentileri var çünkü şirket liderleri görünümlerde çok ılımlıydı ve bu da tavsiyelerle gerçeğin karşılaştırılmasında iyi bir şey. ABD'den gelecek ılımlı kârlar bile iyi olacaktır. Piyasaları tetikleyici nokta konut satışları da dahil olmak üzere ekonomik veriler olacak" ifadelerini kullandı.

Johnson & Johnson ve Freeport-McMoRan bugün kâr verisi açıklayacak olan 17 S&P 500 firmasının arasında yer alıyorlar. S&P 500'de şu ana kadar veri açıklayan 69 şirketin yaklaşık olarak yüzde 71'i beklentileri aştı.